Kyckling i ajvar, syrad grädde och råmarinerad silverlök

29
1
Kyckling i ajvar, syrad grädde och råmarinerad silverlök

Paprikaröran ajvar ger de här snabblagade kycklingfiléerna must och styrka. Hur starkt väljer du enkelt med den ajvar du blandar i såsen. Marinerad mild silverlök passar fint ihop med den aromatiska paprikasåsen och knapriga valnötter toppar kycklingrätten som serveras med ris.

Skriv ut
Kyckling i ajvar, syrad grädde och råmarinerad silverlök

Ingredienser

4 portioner

Marinerad lök

1
silverlök
1/2 msk
vitvinsvinäger
1 msk
olivolja
-
salt och svartpeppar

Kyckling

1 dl
valnötter
4
minutfiléer av kyckling
1 msk
olivolja
1 dl
ajvar relish
1/2 dl
vatten
2 dl
syrad grädde (30 %)
1/2
kruka persilja

Till servering

ris
sallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut syrad grädde mot laktosfri smetana eller laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut syrad grädde mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentar

Helena

2/23/2018

Super gott! Hade dock picklad röd lök till istället, lite mildare o gott med syra o sötma.. Använde mild Ajvar så kunde jag hotta upp såsen själv med Sambal Oelek.!

Näringsvärde per portion

Energi 2640 KJ / 631 kCal
Fett 27 g
Salt 3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept