Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ostgratinerad spätta med paprikasås

Ostgratinerad spätta med paprikasås är både nyttigt och enkelt att laga. Här får spättan sällskap i ugnen av ett krämigt täcke av grädde och ajvar relish där sedan ost toppar rätten innan den steks färdigt i ugnen. Servera denna måltid med nykokt broccoli och potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Koka potatisen.
  4. Lägg spättafiléerna dubbelvikta i en ugnssäker form. Salta och peppra över fisken. Blanda grädde och ajvar relish och häll över fisken. Strö över osten. Sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Ansa, skala och skiva stammen på broccolin, skär resten i buketter. Koka allt i saltat vatten ca 3 minuter.
  6. Servera fisken med potatisen och broccolin.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g spättafilé
  • 900 g fast potatis
  • salt och peppar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl ajvar relish (mild)
  • 50 g grana padano flarn
  • 250 g broccoli
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2316 kJ / 553 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept