Kryddig kyckling med ajvaryoghurt

4
0 Klimatsmart
Kryddig kyckling med ajvaryoghurt

Dessa härliga, stekta kycklinglårfiléer kryddas upp med smaker av tandoorin, och serveras med mild couscous. Under tiden som de varma rätterna tillreds på spisen svänger du enkelt ihop matyoghurten med ajvar relish, salt och peppar. Ät ihop med fräscha ärtskott och krispiga morötter. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2019

Kryddig kyckling med ajvaryoghurt

Ingredienser

4 portioner
600 g
kycklinglårfilé
1 msk
olja
1 msk
tandoorikrydda
4
port couscous (eller annat gryn)
1 dl
ajvar relish (mild)
2 dl
matyoghurt
-
salt
-
peppar
3
morötter
100 g
ärtskott

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2449 KJ / 585 kCal
Fett 14 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 67 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept