Kryddig kyckling med ajvaryoghurt

Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
0Klimatsmart
Kryddig kyckling med ajvaryoghurt

Dessa härliga, stekta kycklinglårfiléer kryddas upp med smaker av tandoorin, och serveras med mild couscous. Under tiden som de varma rätterna tillreds på spisen svänger du enkelt ihop matyoghurten med ajvar relish, salt och peppar. Ät ihop med fräscha ärtskott och krispiga morötter. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2019

Kryddig kyckling med ajvaryoghurt

Ingredienser

4 portioner
600 g kycklinglårfilé
1 msk olja
1 msk tandoorikrydda
4 port couscous (eller annat gryn)
1 dl ajvar relish (mild)
2 dl matyoghurt
salt
peppar
3 morötter
100 g ärtskott

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2449 KJ / 585 kCal
Fett14 g
Salt2.4 g
Kolhydrater67 g
Protein43 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kyckling tandoori med gurkröra
Betyg 3.9 av 5.
64 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ajvarkyckling med yoghurt
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tandoori-cashews
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtkyckling med zucchinibulgur
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varma ajvar- och fetabröd
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ajvarmajonnäs
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga