Kryddig kyckling med ajvaryoghurt
Dessa härliga, stekta kycklinglårfiléer kryddas upp med smaker av tandoorin, och serveras med mild couscous. Under tiden som de varma rätterna tillreds på spisen svänger du enkelt ihop matyoghurten med ajvar relish, salt och peppar. Ät ihop med fräscha ärtskott och krispiga morötter. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2019
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklinglårfilé
1 msk olja
1 msk tandoorikrydda
4 port couscous (eller annat gryn)
1 dl ajvar relish (mild)
2 dl matyoghurt
salt
peppar
3 morötter
100 g ärtskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2449 KJ / 585 kCal
Fett14 g
Salt2.4 g
Kolhydrater67 g
Protein43 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer