Ajvarsoppa med bönor och kyckling | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ajvarsoppa med bönor och kyckling

En matig och lite annorlunda soppa där ajvar relish är både huvudingrediens och krydda. Ajvarsoppa med bönor och kyckling innehåller smakfulla ingredienser som vitlök, minimajs, kycklingfilé och sojabönor, vilket ger härlig konsistens och smak. Servera den tilltalande soppan med en klick gräddfil och gärna bröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen, ajvar och socker. Pressa i vitlöken.
  2. Skär minimajsen i ”slantar” och kycklingen i strimlor.
  3. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red av soppan. Lägg kycklingen i soppan och sjud 3–5 minuter tills kycklingen är genomkokt.
  4. Tillsätt minimajs och sojabönor. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan med en klick gräddfil och gärna bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
  • 350 g mild ajvar relish
  • 1 tsk strösocker
  • 1 vitlöksklyfta
  • 425 g minimajs
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 250 g frysta sojabönor
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2455 kJ / 583 kCal