Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Kalkon med fetaost och ajvar

Stekt, saftig kalkonfilé med tillbehör som rostad bakpotatis, stora vita bönor, fetaost och ajvar. En härlig smakkombination som får det att vattnas i munnen!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kalkonfilén.
  2. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en plåt.
  3. Skär potatisen i klyftor.
  4. Blanda potatisen med hälften av oljan och krydda med salt och peppar. Lägg potatisen och champinjoner på den varma plåten och rosta ca 15 minuter. Skölj bönorna och låt de rinna av väl. Lägg bönorna på plåten och sätt in ytterligare ca 5 minuter.
  5. Skär kalkonen i skivor och stek dem i resten av olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  6. Smula fetaosten och blanda den med ajvar.
  7. Servera ajvarröran och de rostade grönsakerna till köttet.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ajvar relish. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 450 g kalkonfilé
  • 2 bakpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 250 g champinjoner
  • 400 g stora vita bönor
  • 100 g fetaost
  • 1 dl ajvar relish
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2102 kJ / 502 kCal