Kyckling med paprikadipp
Lättlagad kycklingrätt som passar de flesta. Rosmarinkryddade kycklingfiléer bryns i lite matfett innan de steks färdigt i ugnen ca 25 minuter. Servera med nykokt ris, smakrik paprikadipp (gjord på matyoghurt och ajvar relish), samt en fräsch salladsmix med vinägrett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2014
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
salt
peppar
2 tsk rosmarin
2 msk smör eller margarin
4 port ris eller annat gryn
1 dl matyoghurt
1 dl ajvar relish
1/2 påse salladsmix (à 150 g)
1 msk olja
1 tsk vitvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2025 KJ / 484 kCal
Fett14 g
Salt2.9 g
Kolhydrater54 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Såsen får plus även från mig.
Rosita
2014-04-16Hej Marie! Då kan vi rekommendera basilika, timjan eller någon annan örtkrydda som man tycker om.
Redaktionen
2014-04-09Är inte så förtjust i rosmarin så nästa gång byta till någon annan krydda,dock var såsen populär!
Marie
2014-04-03