Kyckling med paprikadipp

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
3
Kyckling med paprikadipp

Lättlagad kycklingrätt som passar de flesta. Rosmarinkryddade kycklingfiléer bryns i lite matfett innan de steks färdigt i ugnen ca 25 minuter. Servera med nykokt ris, smakrik paprikadipp (gjord på matyoghurt och ajvar relish), samt en fräsch salladsmix med vinägrett.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2014

Kyckling med paprikadipp

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer
salt
peppar
2 tsk rosmarin
2 msk smör eller margarin
4 port ris eller annat gryn
1 dl matyoghurt
1 dl ajvar relish
1/2 påse salladsmix (à 150 g)
1 msk olja
1 tsk vitvinsvinäger

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Såsen får plus även från mig.

Rosita

2014-04-16

Hej Marie! Då kan vi rekommendera basilika, timjan eller någon annan örtkrydda som man tycker om.

Redaktionen

2014-04-09

Är inte så förtjust i rosmarin så nästa gång byta till någon annan krydda,dock var såsen populär!

Marie

2014-04-03

Näringsvärde per portion

Energi2025 KJ / 484 kCal
Fett14 g
Salt2.9 g
Kolhydrater54 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rostad paprika och kikärter i ajvar
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kibbeh seniye – Bulgur- och färspaj
Betyg 3.4 av 5.
121 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddiga köttfärsbiffar
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitkål och paprikasallad
Betyg 2.9 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsbiffar med ajvar och tzatziki
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linsbolognese med oliver och timjan
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga