Kyckling med paprikadipp

12
3
Kyckling med paprikadipp

Lättlagad kycklingrätt som passar de flesta. Rosmarinkryddade kycklingfiléer bryns i lite matfett innan de steks färdigt i ugnen ca 25 minuter. Servera med nykokt ris, smakrik paprikadipp (gjord på matyoghurt och ajvar relish), samt en fräsch salladsmix med vinägrett.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2014

Kyckling med paprikadipp

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer
salt och peppar
2 tsk rosmarin
2 msk smör eller margarin
4 port ris eller annat gryn
1 dl matyoghurt
1 dl ajvar relish
1/2 påse salladsmix (à 150 g)
1 msk olja
1 tsk vitvinsvinäger

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Rosita

2014-04-16

Såsen får plus även från mig.

Redaktionen

2014-04-09

Hej Marie! Då kan vi rekommendera basilika, timjan eller någon annan örtkrydda som man tycker om.

Marie

2014-04-03

Är inte så förtjust i rosmarin så nästa gång byta till någon annan krydda,dock var såsen populär!

Näringsvärde per portion

Energi 2025 KJ / 484 kCal
Fett 14 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 54 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden