Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med paprikadipp

Lättlagad kycklingrätt som passar de flesta. Rosmarinkryddade kycklingfiléer bryns i lite matfett innan de steks färdigt i ugnen ca 25 minuter. Servera med nykokt ris, smakrik paprikadipp (gjord på matyoghurt och ajvar relish), samt en fräsch salladsmix med vinägrett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Krydda kycklingen med salt, peppar och rosmarin. Bryn kycklingen i matfettet och lägg den i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Blanda yoghurt med ajvar relish och smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda salladen med olja och vinäger precis före servering. Salta och peppra.
  6. Servera kycklingen med ris, dipp och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl ajvar relish
  • 1/2 påse salladsmix (à 150 g)
  • 1 msk olja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1954 kJ / 467 kCal