Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kumminbakad gös

Är du sugen på en lättlagad fiskrätt? Testa att laga till kumminbakad gös. Servera den smarriga gösen tillsammans med kokt potatis och en god sås. Enkelt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Strö över kummin och klicka på smöret.
  4. Krydda med salt och vitpeppar och tillaga fisken i ugnen i ca 8 minuter. Servera gärna tillsammans med Syrlig kål med vete och dill och Pepparrotskräm.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin.

Tips

Den som vill ha mildare smak kan välja dillfrö i stället.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g gösfilé
  • 3/4 msk hel kummin
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1640 kJ / 390 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden