Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad gösfilé med kräftröra

Det här receptet är utmärkt när du vill bjuda på något propert och gott men inte vill stå i köket hela dagen. Den grillade gösfilén ackompanjeras av en salig kräftröra med bland annat kvarg, senap, gräslök och dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skär dem i bitar. Blanda ihop kvarg, minifraiche, senap, gräslök, dill, salt och peppar. Rör ner kräftstjärtarna.
  2. Pensla fisken med olja och krydda med salt och peppar.
  3. Grilla fisken över glöden i 3-4 minuter på varje sida.
  4. Servera med kräftröran, kokt färskpotatis, grönsaker och citron.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g gösfilé med skinnet kvar, eller laxkotletter
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Kräftröra
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 1 dl kvarg
  • 1 dl minifraiche (5 %)
  • 1 tsk senap
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad dill
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan