Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Mälargös med pepparrot

Ett härligt recept på Mälargös med pepparrot som är Västmanlands traditionella landskapsrätt. Du gör den smakrika fiskgrytan av bland annat gösfilé, citron, grädde och pepparrot. Servera den härliga fisken med pressad potatis!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salta och peppra fisken. Häll vatten och citronjuice i en stekpanna med höga kanter. Lägg i fisken och sjud under lock 5-10 minuter, tills fisken är färdig.
  2. Lyft upp fisken och varmhåll. Tillsätt grädden i fiskspadet och koka ihop 5-10 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka fisken i stekpannan. Strö över finriven pepparrot. Servera med pressad potatis och citronklyftor. Garnera med dillvippor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g skinn- och benfri gösfilé
  • 3 msk vatten
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 3/4 dl finriven pepparrot
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer