Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gös på purjolöksbädd

Gösfiléer på en bädd av purjolök som kokas tillsammans med vitt vin och fiskbuljong, en enkel fiskrätt med naturlig smakrikhet och fint upplägg. De kokade gösfiléerna toppar du med lite färsk dill innan servering

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skiva purjolöken fint. Häll över vin och buljong. Koka purjolöken i ca 5 minuter under lock.
  2. Krydda gösfiléerna med salt och peppar. Vik ihop dem och lägg på purjolöksbädden. Koka ytterligare 6-8 minuter tills fisken är genomkokt. Strö över dillen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Kontrollera innehållet i fiskbuljongtärningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 gösfiléer (à 150 g)
  • smör
  • salt och peppar
  • 1 1/2 purjolökar
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 1/2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl hackad dill
Lägg till i inköpslistan