Gös på purjolöksbädd

Betyg 2.4 av 5.
40 personer har röstat
0
Gös på purjolöksbädd

Gösfiléer på en bädd av purjolök som kokas tillsammans med vitt vin och fiskbuljong, en enkel fiskrätt med naturlig smakrikhet och fint upplägg. De kokade gösfiléerna toppar du med lite färsk dill innan servering

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Gös på purjolöksbädd

Ingredienser

4 portioner
4   gösfiléer (à 150 g)
smör
salt och peppar
1 - 1 1/2   purjolökar
1 dl  torrt vitt vin
1 1/2 dl  fiskbuljong (tärning + vatten)
1 dl  hackad dill

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Kontrollera innehållet i fiskbuljongtärningen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Bräserad gös med brynt fläsk i smörsås och rotmos
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Kumminbakad gös
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastramigös
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad gösfilé med kräftröra
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gös i folie
Betyg 2.8 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga