Syrlig kål med vete och dill

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Syrlig kål med vete och dill

Intensiv syrlig savoykål med mättande matvete, schalottenlök, citron och färsk dill. Syrlig kål med vete och dill kan du servera tillsammans med kumminbakad gös och pepparrotskräm.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006

Syrlig kål med vete och dill

Ingredienser

4 portioner
ca 500 - 550 g  savoykål
1 dl  kokt matvete (1 dl kokt motsvarar 1/2 dl okokt)
2   schalottenlökar
3 msk  smör
1   citron
1 tsk  salt
2 krm  peppar
2   dillkvistar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt matvetet mot kokt fullkornsris.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi880 KJ / 210 kCal
Fett10 g

Testa liknande recept

Fänkålssallad med dill- och citronmarinerade räkor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Oxsvanssoppa
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kyckling med rödbetor och pepparrot
Betyg 2.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad fänkål med grynsallad
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skogens svamp med rotfrukter och matvete
Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matvetesallad med fetaost
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga