Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Syrlig kål med vete och dill

Intensiv syrlig savoykål med mättande matvete, schalottenlök, citron och färsk dill. Syrlig kål med vete och dill kan du servera tillsammans med kumminbakad gös och pepparrotskräm.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken. Skölj savojkålen och ta bort rotstocken. Strimla savojkålen. Fräs den i smöret tills den mjuknat. Blanda ner matvetet.
  3. Pressa över citronjuicen. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka dillen och rör ner den före servering.
  4. Servera gärna tillsammans med Kumminbakad gös och Pepparrotskräm.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt matvetet mot kokt fullkornsris.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 550 g savoykål
  • 1 dl kokt matvete (1 dl kokt motsvarar 1/2 dl okokt)
  • 2 schalottenlökar
  • 3 msk smör
  • 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 dillkvistar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 880 kJ / 210 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden