Basilikagös med citron, bacon och kantareller
En härlig och god fiskrätt där du citronsteker gösen. De knaperstekta baconbitarna bidrar med härlig sälta och krispighet till rätten. Servera med kokt potatis, smörstekta kantareller och garnera med basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011
Ingredienser
4 portioner
800 g gösfilé
1/2 paket bacon (à 70 g)
200 g kantareller
1 kruka basilika
1 citron (finrivet skal)
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl torrt vitt vin eller vatten
smör
salt
nymalen vit- eller svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Hittar du inte gös så välj en annan fisk, till exempel röding. Lax eller torsk i portionsbitar går också bra.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Efter att ha stekt Gösen gyllenbrun la vi till 3 dl vispgrädde så det blev lite såsigare. Toppen tyckte vi
Ann-louise
2024-07-11Det blev otroligt gott! Använde torkade trattkantareller.
Anita
2018-04-21För mycket citron som tyvärr tog över smaken på fisken fast jag hade mindre än vad som stod i receptet. Hade behövts nåt att balansera upp det med.
Helen
2016-08-13