Basilikagös med citron, bacon och kantareller

Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat
2
Basilikagös med citron, bacon och kantareller

En härlig och god fiskrätt där du citronsteker gösen. De knaperstekta baconbitarna bidrar med härlig sälta och krispighet till rätten. Servera med kokt potatis, smörstekta kantareller och garnera med basilika.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011

Basilikagös med citron, bacon och kantareller

Ingredienser

4 portioner
800 g  gösfilé
1/2   paket bacon (à 70 g)
200 g  kantareller
1   kruka basilika
1   citron (finrivet skal)
1 msk  färskpressad citronjuice
1/2 dl  torrt vitt vin eller vatten
smör
salt
nymalen vit- eller svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Hittar du inte gös så välj en annan fisk, till exempel röding. Lax eller torsk i portionsbitar går också bra.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Det blev otroligt gott! Använde torkade trattkantareller.

Anita

2018-04-21

För mycket citron som tyvärr tog över smaken på fisken fast jag hade mindre än vad som stod i receptet. Hade behövts nåt att balansera upp det med.

Helen

2016-08-13

Testa liknande recept

Kantarellfräs
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kumminbakad gös
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gös i folie
Betyg 2.8 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gös på purjolöksbädd
Betyg 2.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastramigös
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mälargös med pepparrot
Betyg 3.1 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga