Basilikagös med citron, bacon och kantareller

Betyg 3.4 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Basilikagös med citron, bacon och kantareller

En härlig och god fiskrätt där du citronsteker gösen. De knaperstekta baconbitarna bidrar med härlig sälta och krispighet till rätten. Servera med kokt potatis, smörstekta kantareller och garnera med basilika.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011

Basilikagös med citron, bacon och kantareller

Ingredienser

4 portioner
800 g gösfilé
1/2 paket bacon (à 70 g)
200 g kantareller
1 kruka basilika
1 citron (finrivet skal)
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl torrt vitt vin eller vatten
smör
salt
nymalen vit- eller svartpeppar

Gör så här

00:02:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.23 personer har röstat

Kommentarer

Efter att ha stekt Gösen gyllenbrun la vi till 3 dl vispgrädde så det blev lite såsigare. Toppen tyckte vi

Ann-louise

2024-07-11

Det blev otroligt gott! Använde torkade trattkantareller.

Anita

2018-04-21

För mycket citron som tyvärr tog över smaken på fisken fast jag hade mindre än vad som stod i receptet. Hade behövts nåt att balansera upp det med.

Helen

2016-08-13

Testa liknande recept

Kantarellfräs
Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Kumminbakad gös
Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Gös i folie
Betyg 2.8 av 5.43 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pastramigös
Betyg 2 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kantarelltoast med färskost och bacon
Betyg 4.2 av 5.74 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Gös på purjolöksbädd
Betyg 2.4 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad