Kronhjortsfärsbiffar i äpple- och plommonsås
Dessa ljuvliga kronhjortsfärsbiffar har en fantastisk smak av timjan och ett sting av dijonsenap. Kronhjortsfärsbiffarna blir extra saftiga och lite söta då de får sjuda tillsammans i gräddsås med bland annat katrinplommon och äpplen. Servera de saftiga biffarna i sås med potatis och mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2017
Ingredienser
Biffar
Sås
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer