Kronhjortsfärsbiffar i äpple- och plommonsås

53
0
Kronhjortsfärsbiffar i äpple- och plommonsås

Dessa ljuvliga kronhjortsfärsbiffar har en fantastisk smak av timjan och ett sting av dijonsenap. Kronhjortsfärsbiffarna blir extra saftiga och lite söta då de får sjuda tillsammans i gräddsås med bland annat katrinplommon och äpplen. Servera de saftiga biffarna i sås med potatis och mangold.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2017

Kronhjortsfärsbiffar i äpple- och plommonsås

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Biffar

1 dl vatten
1/2 dl ströbröd
ca 500 g älg- eller kronhjortsfärs
1 msk dijonsenap
1/2 tsk timjan
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör

Sås

12 urkärnade katrinplommon
1 gul lök
1 rött äpple
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
65 g röd mangold

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2696 KJ / 644 kCal
Fett 25.9 g
Salt 2.76 g
Kolhydrater 62.6 g
Protein 35.6 g
Läs mer om näringsvärden