Kronhjortsfärsbiffar i äpple- och plommonsås

50
0
Kronhjortsfärsbiffar i äpple- och plommonsås

Dessa ljuvliga kronhjortsfärsbiffar har en fantastisk smak av timjan och ett sting av dijonsenap. Kronhjortsfärsbiffarna blir extra saftiga och lite söta då de får sjuda tillsammans i gräddsås med bland annat katrinplommon och äpplen. Servera de saftiga biffarna i sås med potatis och mangold.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2017

Kronhjortsfärsbiffar i äpple- och plommonsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Biffar

1 dl
vatten
1/2 dl
ströbröd
ca 500 g
älg- eller kronhjortsfärs
1 msk
dijonsenap
1/2 tsk
timjan
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 msk
smör

Sås

12
urkärnade katrinplommon
1
gul lök
1
rött äpple
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
2 dl
vispgrädde
1 dl
vatten
1
köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
65 g
röd mangold

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2696 KJ / 644 kCal
Fett 25.9 g
Salt 2.76 g
Kolhydrater 62.6 g
Protein 35.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept