Viltskavsgryta med messmör och lingon

49
3
Viltskavsgryta med messmör och lingon

En snabblagad och mustig gryta med smakrikt hjortskav som ger helgmatskänsla mitt i veckan. Lingon och messmör gör viltskavsgrytan både syrlig och rund i smaken. Servera den gärna med kokt potatis och broccoli.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Viltskavsgryta med messmör och lingon

Ingredienser

4 portioner
2
paket hjortskav (à 240 g)
1
gul lök
2 msk
smör eller rapsolja
4 dl
visp- eller matlagningsgrädde
1
köttbuljongtärning
1/2 dl
frysta lingon
1/2 dl
messmör
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
salt
2 krm
peppar
-
kokt potatis
-
broccoli

För alla

Fri från gluten.
Fri från ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.  

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Annica

2021-02-01

Gjorde grytan på rådjurskött, blev jättegott. Blir klart fler ggr.

Titti

2020-11-09

Går det bra med riven mesost istället för messmör?

Redaktionen ICAse

2020-11-12

Hej Titti! Det är inget vi har provlagat men det låter gott! Om du testar det så får du gärna kommentera igen och berätta vad du tyckte. Hälsningar Elina

Ewa

2020-07-14

Så gott med messmör och lingon. Det här är en favorit som jag har gjort många gånger. :)

Näringsvärde per portion

Energi 3186 KJ / 761 kCal
Fett 55 g
Salt 3.26 g
Kolhydrater 36 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept