Viltskavsgryta med messmör och lingon

Betyg 4.3 av 5.
77 personer har röstat
10
Viltskavsgryta med messmör och lingon

En snabblagad och mustig gryta med smakrikt hjortskav som ger helgmatskänsla mitt i veckan. Lingon och messmör gör viltskavsgrytan både syrlig och rund i smaken. Servera den gärna med kokt potatis och broccoli.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Viltskavsgryta med messmör och lingon

Ingredienser

4 portioner
2   paket hjortskav (à 240 g)
1   gul lök
2 msk  smör eller rapsolja
4 dl  visp- eller matlagningsgrädde
1   köttbuljongtärning
1/2 dl  frysta lingon
1/2 dl  messmör
1 tsk  torkad timjan
1 tsk  salt
2 krm  peppar
kokt potatis
broccoli

För alla

Fri från gluten.
Fri från ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.  

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
77 personer har röstat

Kommentarer

Gott. Och enkelt. Och snabbt. Och, som tidigare kommentarer påpekat, lätt att variera och utveckla efter tycke och smak. Gillar mycket!

Mona

2023-09-19

Enkelt och gott.

Britt-mari

2023-04-17

Istället för timjan tog jag enbär .Gott!

Gudrun

2023-04-03

Näringsvärde per portion

Energi3186 KJ / 761 kCal
Fett55 g
Salt3.26 g
Kolhydrater36 g
Protein30 g

Testa liknande recept

Raggmunk med fläsk och lingon
Betyg 2.8 av 5.
56 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Viltpanna med svamp och rårörda lingon
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter
Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Änglamat
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Crêpes med viltstuvning
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blodpudding med riven palsternacka 
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga