Viltskavsgryta med messmör och lingon

Betyg 4.3 av 5.
81 personer har röstat
11
Viltskavsgryta med messmör och lingon

En snabblagad och mustig gryta med smakrikt hjortskav som ger helgmatskänsla mitt i veckan. Lingon och messmör gör viltskavsgrytan både syrlig och rund i smaken. Servera den gärna med kokt potatis och broccoli.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Viltskavsgryta med messmör och lingon

Ingredienser

4 portioner
2 paket hjortskav (à 240 g)
1 gul lök
2 msk smör eller rapsolja
4 dl visp- eller matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
1/2 dl frysta lingon
1/2 dl messmör
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
2 krm peppar
kokt potatis
broccoli

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
81 personer har röstat

Kommentarer

Lätt att göra men ganska smaklöst. Behövs mycket kryddor. Tog i lite svartvinbärsgele också. Ett måste tycker jag är potatismos till.

Annika

2024-11-26

Gott. Och enkelt. Och snabbt. Och, som tidigare kommentarer påpekat, lätt att variera och utveckla efter tycke och smak. Gillar mycket!

Mona

2023-09-19

Enkelt och gott.

Britt-mari

2023-04-17

Näringsvärde per portion

Energi3186 KJ / 761 kCal
Fett55 g
Salt3.26 g
Kolhydrater36 g
Protein30 g

Testa liknande recept

Raggmunk med fläsk och lingon
Betyg 2.8 av 5.
56 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Viltpanna med svamp och rårörda lingon
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter
Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Änglamat
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Köttbullar med rotsaksmos och rårörda lingon
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crêpes med viltstuvning
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga