Viltskavsgryta med messmör och lingon
En snabblagad och mustig gryta med smakrikt hjortskav som ger helgmatskänsla mitt i veckan. Lingon och messmör gör viltskavsgrytan både syrlig och rund i smaken. Servera den gärna med kokt potatis och broccoli.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
4 portioner
2 paket hjortskav (à 240 g)
1 gul lök
2 msk smör eller rapsolja
4 dl visp- eller matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
1/2 dl frysta lingon
1/2 dl messmör
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
2 krm peppar
kokt potatis
broccoli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3186 KJ / 761 kCal
Fett55 g
Salt3.26 g
Kolhydrater36 g
Protein30 g
Kommentarer
Lätt att göra men ganska smaklöst. Behövs mycket kryddor. Tog i lite svartvinbärsgele också. Ett måste tycker jag är potatismos till.
Annika
2024-11-26Gott. Och enkelt. Och snabbt. Och, som tidigare kommentarer påpekat, lätt att variera och utveckla efter tycke och smak. Gillar mycket!
Mona
2023-09-19Enkelt och gott.
Britt-mari
2023-04-17