Viltskavsgryta med messmör och lingon

58
6
Viltskavsgryta med messmör och lingon

En snabblagad och mustig gryta med smakrikt hjortskav som ger helgmatskänsla mitt i veckan. Lingon och messmör gör viltskavsgrytan både syrlig och rund i smaken. Servera den gärna med kokt potatis och broccoli.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Viltskavsgryta med messmör och lingon

Ingredienser

4 portioner
2 paket hjortskav (à 240 g)
1 gul lök
2 msk smör eller rapsolja
4 dl visp- eller matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
1/2 dl frysta lingon
1/2 dl messmör
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
2 krm peppar
kokt potatis
broccoli

För alla

Fri från gluten.
Fri från ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.  

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

58

Kommentarer

Rebecka

2022-04-07

Enkelt och gott recept använde mej av renskav vilket fungerade mkt bra. Hela familjen gillade de så kommer absolut att göra detta fler ggr

Carina

2022-02-25

Så j...a oförskämt att kommentera ett recept på det viset fröken Christina helt okej att man inte gillar det men skärp ditt ordspråk är du mästerkock eller håll dig till andra recept isåfall

Christina

2022-02-20

Åter igen kanske men nej, nej å nej. Resultatet se ut som renskit…..byt ut er kock å någon som kan mat!

Näringsvärde per portion

Energi 3186 KJ / 761 kCal
Fett 55 g
Salt 3.26 g
Kolhydrater 36 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden