Kalvfärsbiffar i plommongräddsås
Husmanskost när det är som bäst. Dessa härliga kalvfärsbiffar får tillsammans med plommongräddsås sjuda i stekpannan för att få ett saftigt och smakrikt resultat. Gräddsåsen smaksätts med söta katrinplommon och en skvätt soja. Servera med potatis och ge tallriken en färgklick med gröna ärter som tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl vatten
ca 500 g nöt- eller kalvfärs
1 tsk timjan
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk senap
1 msk olja
Plommongräddsås
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1/2 tsk majsstärkelse
10 katrinplommon
1 msk soja
1/2 påse gröna ärtor (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2430 KJ / 581 kCal
Fett17.7 g
Salt2.8 g
Kolhydrater63.1 g
Protein36.6 g
Kommentarer
Hej Kajsa! Tyvärr kan det vara svårt att återskapa exakt färg på bilder, men vi gör så gott vi kan. Kul att du gillade receptet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-04-031msk soja motsvarar absolut inte bilden som visas men gott
Kajsa
2017-03-29Gick hem hos alla tre barn som brukar vara extremt kinkiga. Jag var i chock. Detta kommer bli en återkommande middagsrätt.
Sofie
2017-03-05