Husmanskost när det är som bäst. Dessa härliga kalvfärsbiffar får tillsammans med plommongräddsås sjuda i stekpannan för att få ett saftigt och smakrikt resultat. Gräddsåsen smaksätts med söta katrinplommon och en skvätt soja. Servera med potatis och ge tallriken en färgklick med gröna ärter som tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2017
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Kajsa! Tyvärr kan det vara svårt att återskapa exakt färg på bilder, men vi gör så gott vi kan. Kul att du gillade receptet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-04-031msk soja motsvarar absolut inte bilden som visas men gott
Kajsa
2017-03-29Gick hem hos alla tre barn som brukar vara extremt kinkiga. Jag var i chock. Detta kommer bli en återkommande middagsrätt.
Sofie
2017-03-05