Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalvfärsbiffar i plommongräddsås

Husmanskost när det är som bäst. Dessa härliga kalvfärsbiffar får tillsammans med plommongräddsås sjuda i stekpannan för att få ett saftigt och smakrikt resultat. Gräddsåsen smaksätts med söta katrinplommon och en skvätt soja. Servera med potatis och ge tallriken en färgklick med gröna ärter som tillbehör.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt stå i några minuter för att svälla. Vänd ner färs, kryddor och senap. Blanda väl.
  3. Forma små biffar och bryn dem på båda sidor i olja i en stekpanna.
  4. Sås: Blanda grädde, mjölk och majsstärkelse och häll i stekpannan med biffarna. Låt sjuda ca 10 minuter. Vänd biffarna några gånger under tiden.
  5. Strimla plommonen och lägg ner i stekpannan tillsammans med sojan.
  6. Värm ärterna enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Servera biffarna i såsen med potatis och ärter.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl vatten
  • ca 500 g nöt- eller kalvfärs
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk senap
  • 1 msk olja
Plommongräddsås
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 tsk majsstärkelse
  • 10 katrinplommon
  • 1 msk soja
  • 1/2 påse gröna ärter (à 500 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2430 kJ / 581 kCal