Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära

Att tillaga skinka i lergryta gör köttet både saftigt och fyller det med fina smaker från dess sällskap av äpplen, ingefära, katrinplommon och juice. Den syrliga smaken från äppeljuicen går väl ihop med skinkans sälta och de söta plommonen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg lergrytan och locket i kallt vatten ca 15 minuter.
  2. Skär äpplena i klyftor, skala och skiva ingefära och lök. Blanda juice och vatten.
  3. Gnid in skinksteken med salt och peppar och lägg den i grytan. Lägg ner alla ingredienserna och häll över juicen. Smula ner buljongtärningen. Lägg på locket.
  4. Sätt ugnen på 200˚C. Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen i ca 60 min eller tills skinkans innertemperatur är 70-75˚C.
  5. Låt köttet ligga i grytan ca 10 minuter innan det skärs i skivor.
  6. Servera köttet med pressad potatis, äpplen, lök, plommon och skyn. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 800 g benfri skinkstek
  • 2 äpplen
  • ca 3 cm färsk ingefära
  • 2 gula lökar
  • 12 urkärnade katrinplommon
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 köttbuljongtärning
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer