Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära

Betyg 3.6 av 5.
58 personer har röstat
3
Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära

Att tillaga skinka i lergryta gör köttet både saftigt och fyller det med fina smaker från dess sällskap av äpplen, ingefära, katrinplommon och juice. Den syrliga smaken från äppeljuicen går väl ihop med skinkans sälta och de söta plommonen.

Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g benfri skinkstek
2 äpplen
ca 3 cm färsk ingefära
2 gula lökar
12 urkärnade katrinplommon
1 dl koncentrerad äppeljuice
3 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
1 köttbuljongtärning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

Toppen!!!

Annelie

2024-05-01

Har gjort den tidigare..Blev succe'

Jane

2022-10-04

Blir perfekt

Anita

2020-10-20

Testa liknande recept

Skinkstek i lergryta med svamp och smålök
Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grekisk skinkstek
Betyg 3.7 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fruktkyckling i ugn eller lergryta
Betyg 2.8 av 5.
118 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Fläskkarré i lergryta
Betyg 3.4 av 5.
121 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lafitas plommon- och äppelfläsk
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga