En mör fläskkarré som steks tills köttet fått en karamelliserad stekyta och perfekt innertemperatur. Servera den saftiga karrén med en mustig gräddsås, fluffigt ris och krispiga, syrliga cornichoner som gör rätten fulländad. Garnera med små späda mangoldblad och ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2017
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev sådär. Fick receptet genom ICAs bistrokasse. Köttet var rätt segt och jag hade föredragit fläskfilé. Dubblade mängden sås och följde rådet att ha en klick gelé i såsen. Alldeles för mycket mangold för två personer men gjorde att rätten kändes mer nyttig och fräsch.
Sara
2017-11-21Blev sådär. Fick receptet genom ICAs bistrokasse. Köttet var rätt segt och jag hade föredragit fläskfilé. Dubblade mängden sås och följde rådet att ha en klick gelé i såsen. Alldeles för mycket mangold för två personer men gjorde att rätten kändes mer nyttig och fräsch.
Sara
2017-11-21