Karré i gräddsås med cornichoner

4
2
Karré i gräddsås med cornichoner

En mör fläskkarré som steks tills köttet fått en karamelliserad stekyta och perfekt innertemperatur. Servera den saftiga karrén med en mustig gräddsås, fluffigt ris och krispiga, syrliga cornichoner som gör rätten fulländad. Garnera med små späda mangoldblad och ät er mätta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2017

Karré i gräddsås med cornichoner

Ingredienser

2 portioner
2
port ris
2
skivor fläskkarré
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar
2 dl
matlagningsgrädde
1/2
köttbuljongtärning
1 dl
vatten
1/2 tsk
majsstärkelse
1/2 dl
cornichons
65 g
röd mangold

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite gelé eller lingonsylt.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Sara

2017-11-21

Blev sådär. Fick receptet genom ICAs bistrokasse. Köttet var rätt segt och jag hade föredragit fläskfilé. Dubblade mängden sås och följde rådet att ha en klick gelé i såsen. Alldeles för mycket mangold för två personer men gjorde att rätten kändes mer nyttig och fräsch.

Sara

2017-11-21

Blev sådär. Fick receptet genom ICAs bistrokasse. Köttet var rätt segt och jag hade föredragit fläskfilé. Dubblade mängden sås och följde rådet att ha en klick gelé i såsen. Alldeles för mycket mangold för två personer men gjorde att rätten kändes mer nyttig och fräsch.

Näringsvärde per portion

Energi 2599 KJ / 621 kCal
Fett 32 g
Salt 3.59 g
Kolhydrater 52 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept