Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Karré i gräddsås med cornichoner

En mör fläskkarré som steks tills köttet fått en karamelliserad stekyta och perfekt innertemperatur. Servera den saftiga karrén med en mustig gräddsås, fluffigt ris och krispiga, syrliga cornichoner som gör rätten fulländad. Garnera med små späda mangoldblad och ät er mätta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek karrén i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
  3. Sänk värmen och rör i grädde och buljongtärning.
  4. Blanda vattnet med majsstärkelsen och rör ner i pannan. Låt sjuda ca 6 minuter och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera karrén med cornichoner, mangold och ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite gelé eller lingonsylt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 2 skivor fläskkarré
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk majsstärkelse
  • 1/2 dl cornichons
  • 65 g röd mangold
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2599 kJ / 621 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept