Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lafitas plommon- och äppelfläsk

I det här receptet blandas massor av behagliga smaker och resultatet blir en vacker lockande tallrik. Det saftiga köttet ackompanjeras med aromer från syrligt äpple, fruktigt plommon och intensiv ingefära.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort hinnor från fläskfilén. Skär den i 1-2 cm tjocka skivor och skär dem i halvor. 
  2. Kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor. Dela katrinplommonen i halvor. Skala ingefäran och skär den i 2 cm långa strimlor.
  3. Bryn fläskfilén runt om. Krydda med salt och peppar. Tillsätt äpplen, katrinplommon, ingefära, buljongtärning och vatten. Låt koka upp och sjud sedan tills köttet är genomstekt och såsen mörk och mustig, 10-15 minuter.
  4. Servera med kokt potatis och gärna Het rödbets- och pepparrotsrasp.

Ingredienser

Portioner: 3
  • 600 g fläskfilé
  • 2 röda äpplen
  • 10 katrinplommon
  • 4 1/2 cm färsk ingefära
  • 1 köttbuljongtärning
  • ca 3 dl vatten
  • margarin eller olja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare