Krispig kyckling med krämiga tomater
Tack vare att kycklingstek har kvar sitt skinn blir den otroligt smakrik när den får stekas krispig i pannan. Det gör också att den heller inte blir torr! Gör ett enkelt tillbehör med tomat och en smaksatt crème fraiche, och avnjut allt med ris och lite röd mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
4 kycklingsteak (urbenad klubba med skinn)
1/2 msk olja
salt
peppar
250 g körsbärstomater
2 dl crème fraiche med tomat och basilika
1/2 tsk spiskummin
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2973 KJ / 709 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Huj, först pyttipannan med Basic, å nu dessa obehagliga kycklingbitar. Sa upp kassen direkt, inte ett dugg bättre än enkla veckan. Å sen nuggets, nä!
Mikael
2021-03-24Hej Mikael! Tack för din feedback, vad tråkigt att du inte är nöjd med matkassarna. Kanske ICA handla (Online) passar dig bättre. Då kan du beställa hem de ingredienser du vill ha. Där finns även tips på veckans recept som du kan lägga i inkorgen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-03-251/2 spiskummin? Ska det vara tesked eller matsked?
Ann-sofi
2021-03-23Hoppsan, miss av oss. Tack Ann-Sofi för att du uppmärksammade oss på detta. Nu har vi uppdaterat receptet, det är tsk vi har provlagat receptet med. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-03-24