Ugnsomelett med svamp och tomat

6
0
Ugnsomelett med svamp och tomat

En god och matig ugnsomelett med svamp och tomat som du enkelt bakar i ugnen. Servera med stekta kycklingfiléer och den härliga champinjonkrämen. Gott och festligt som passar hela familjen.

Ugnsomelett med svamp och tomat

Ingredienser

4 portioner

Ugnsomelett

1 1/2 msk vetemjöl
3 dl mjölk (3%)
8 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
smör till formen

Champinjonkräm

1 gul lök
250 g champinjoner
1 msk smör
1 kruka dragon
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap

Tillbehör

250 g körsbärstomater
65 g röd mangold

Kyckling

ca 500 g kycklinginnerfilé (små fina filéer)
1 msk smör

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, smör och crème fraiche till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer