Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsomelett med svamp och tomat

En god och matig ugnsomelett med svamp och tomat som du enkelt bakar i ugnen. Servera med stekta kycklingfiléer och den härliga champinjonkrämen. Gott och festligt som passar hela familjen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ugnsomelett: Vispa mjölet med lite av mjölken till en slät smet i en kastrull. Vispa ner hälften av mjölken och låt koka upp under omrörning. Ta av från plattan och vispa ner resten av mjölken. Vispa sönder äggen och rör ner i smeten.
  3. Tillsätt salt och peppar. Häll smeten i en smord ugnssäker form (ca 20x30 cm, för 4 port). Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Champinjonkräm: Skala och hacka löken. Ansa och skiva champinjonerna. Stek löken och champinjonerna i smöret i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
  5. Lägg över fräset i en kastrull. Plocka bladen från dragonkvistarna. Rör i hälften av dragonen (spara resten till serveringen) och crème fraichen i champinjonfräset. Koka upp och smaka av med senap och eventuellt mer salt och peppar.
  6. Tillbehör: Skär tomaterna i halvor.
  7. Kyckling: Stek kycklingen i smöret i en stekpanna i ca 6 minuter eller till en innertemperatur på 70°C. Krydda med salt och peppar.
  8. Lägg champinjonkrämen och resten av dragonen på omeletten och servera med kyckling, tomater och mangold.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, smör och crème fraiche till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
Ugnsomelett
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk (3%)
  • 8 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • smör till formen
Champinjonkräm
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 kruka dragon
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
Tillbehör
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g röd mangold
Kyckling
  • ca 500 g kycklinginnerfilé (små fina filéer)
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer