Krispiga morotsplättar med dillyoghurt

61
4 Klimatsmart
Krispiga morotsplättar med dillyoghurt

Krispiga läckra morotsplättar med kryddig dillyoghurt är vad som står på menyn. En riktigt god vardagsrätt. Förutom morötter får plättarna smak av både spiskummin och sesamfrön. Till morotsplättarna serveras fräsch dillyoghurt med smak av dijonsenap och goda grönsaker som sojabönor och mangold.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2017

Krispiga morotsplättar med dillyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Ris

4
port fullkornsris

Plättar

500 g
morötter
2
ägg
1 dl
lättmjölk
1/2 dl
majsstärkelse
1/2 dl
sesamfrön
1/2 tsk
spiskummin
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1 1/2 msk
olivolja

Dillyoghurt

1/2
kruka dill
2 dl
matyoghurt
1/2 msk
dijonsenap

Tillbehör

250 g
frysta sojabönor
65 g
röd mangold

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna morotsbiffarna med chilipeppar eller sambal oelek.
Byt dillen mot samma mängd gräslök så får du en smaskig gräslöksyoghurt.

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Charlotta

2021-02-08

Var inte alls svåra att steka, tyckte det gick väldigt bra! Goda och roliga morotsplättar!

Kristina

2017-04-11

Helt omöjliga att steka, de fastnar i en perfekt stekpanna. Misär. De kommer aldrig komma på vår meny igen.

Mikael

2017-04-05

Skicka med lite "riktigt" protein också. Varför inte rejält med räkor/kräftstjärtar att blanda ihop med dillyoghurten! De där sojabönorna är såååå tråkiga.

Näringsvärde per portion

Energi 2313 KJ / 554 kCal
Fett 20 g
Salt 3 g
Kolhydrater 70 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept