Krispiga morotsplättar med dillyoghurt
Krispiga läckra morotsplättar med kryddig dillyoghurt är vad som står på menyn. En riktigt god vardagsrätt. Förutom morötter får plättarna smak av både spiskummin och sesamfrön. Till morotsplättarna serveras fräsch dillyoghurt med smak av dijonsenap och goda grönsaker som sojabönor och mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2017
Ingredienser
4 portioner
Ris
4 port fullkornsris
Plättar
500 g morötter
2 ägg
1 dl lättmjölk
1/2 dl majsstärkelse
1/2 dl sesamfrön
1/2 tsk spiskummin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 1/2 msk olivolja
Dillyoghurt
1/2 kruka dill
2 dl matyoghurt
1/2 msk dijonsenap
Tillbehör
250 g frysta sojabönor
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2313 KJ / 554 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater70 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Var inte alls svåra att steka, tyckte det gick väldigt bra! Goda och roliga morotsplättar!
Charlotta
2021-02-08Helt omöjliga att steka, de fastnar i en perfekt stekpanna. Misär. De kommer aldrig komma på vår meny igen.
Kristina
2017-04-11Skicka med lite "riktigt" protein också. Varför inte rejält med räkor/kräftstjärtar att blanda ihop med dillyoghurten! De där sojabönorna är såååå tråkiga.
Mikael
2017-04-05