Krämig kyckling i ugn med pasta
Kycklingen tillagas bekvämt ugnen i en riktigt krämig ost- och grönsakssås som smaksatts av soltorkade tomater. Ugnskycklingen passar allra bäst att servera med pasta.
Ingredienser
4 portioner
1/2 förp kycklingsteak à 900 g (urbenad klubba med skinn)
1 msk mörkt muskovadosocker
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 zucchini (à ca 300 g)
50 g vällagrad ost (t ex parmesan, svecia, prästost eller Västerbottensost)
1 förp strimlade soltorkade tomater i olja (à 140 g)
1 msk torkad basilika
2 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 tsk majsstärkelse
2 msk balsamvinäger
4 port pasta (gärna pappardelle)
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Laga gärna lite extra av kycklingen, en förpackning innehåller 900 g, dubbla receptet och frys in det som inte går åt så har du lagad middag när tiden är knapp - bara att tina och värma.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3337 KJ / 796 kCal
Fett41 g
Salt2.4 g
Kolhydrater67 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smaklöst
Natasha
2022-02-12Goda smaker! Tyvärr blev min dock väldigt vattnig.
Julia
2021-12-09Hade kycklingfilé istället som jag delade i halvor. Blir väldigt saftigt. Gör gärna extra av såsen också! Den går åt.
Niklas
2021-08-09