Krämig kyckling i ugn med pasta
Kycklingen tillagas bekvämt ugnen i en riktigt krämig ost- och grönsakssås som smaksatts av soltorkade tomater. Ugnskycklingen passar allra bäst att servera med pasta.
Ingredienser
4 portioner
1/2 förp kycklingsteak à 900 g (urbenad klubba med skinn)
1 msk mörkt muskovadosocker
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 zucchini (à ca 300 g)
50 g vällagrad ost (t ex parmesan, svecia, prästost eller Västerbottensost)
1 förp strimlade soltorkade tomater i olja (à 140 g)
1 msk torkad basilika
2 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 tsk majsstärkelse
2 msk balsamvinäger
4 port pasta (gärna pappardelle)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3337 KJ / 796 kCal
Fett41 g
Salt2.4 g
Kolhydrater67 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smaklöst
Natasha
2022-02-12Goda smaker! Tyvärr blev min dock väldigt vattnig.
Julia
2021-12-09Hade kycklingfilé istället som jag delade i halvor. Blir väldigt saftigt. Gör gärna extra av såsen också! Den går åt.
Niklas
2021-08-09