UNDER 45 MIN | Medel

Sriracharostad blomkål med limekyckling

Ett middagstips fullpackat med asiatiska smaker. Blomkålen har fått hetta och smak av srirachasås, kycklingen doftar och smakar lime och till och med majonnäsen har fått en djupare smak med hjälp av misopasta. Extra allt, extra gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Ansa och dela blomkålen i stora buketter. Ansa och dela salladshuvudena på längden.
  3. Blanda olja och srirachasås. Blanda blomkålen med srirachaoljan, smaksätt med salt och peppar.
  4. Lägg blomkålen på den förvärmda plåten. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 15 minuter. Lägg salladen på plåten med snittsidan nedåt och rosta ytterligare 5 minuter.
  5. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna. Krossa nötterna fint.
  6. Blanda majonnäs med misopasta.
  7. Stek kycklingen sakta med skinnsidan nedåt i oljan. Krydda med salt och peppar. Vänd kycklingen när skinnet är krispigt. Stek 4-5 minuter på köttsidan eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C. 
  8. Pressa saft från limen över kycklingen. Ringla honungen på kycklingen.
  9. Skär gräslöken fint. Strö gräslök på kycklingen.
  10. Servera rostad blomkål och sallad med misomajonnäs, kyckling och nötter.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stort blomkålshuvud (à ca 1 kg)
  • 2 cosmopolitansallad
  • 1 dl majsolja
  • 3 msk srirachasås
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl cashewnötter
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk misopasta
  • 4 kycklingsteaks (à ca 200 g)
  • 1 msk majsolja
  • 1 lime
  • 1 msk flytande honung
  • 1 kruka gräslök

Näringsvärde
Per portion

Energi 4758 kJ / 1135 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept