Sriracharostad blomkål med limekyckling
Ett middagstips fullpackat med asiatiska smaker. Blomkålen har fått hetta och smak av srirachasås, kycklingen doftar och smakar lime och till och med majonnäsen har fått en djupare smak med hjälp av misopasta. Extra allt, extra gott!
Ingredienser
4 portioner
1 stort blomkålshuvud (à ca 1 kg)
2 cosmopolitansallad
1 dl majsolja
3 msk srirachasås
salt
svartpeppar
2 dl cashewnötter
2 dl majonnäs
1 msk misopasta
4 kycklingsteaks (à ca 200 g)
1 msk majsolja
1 lime
1 msk flytande honung
1 kruka gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4758 KJ / 1135 kCal
Fett90 g
Salt2 g
Kolhydrater24 g
Protein56 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer