Sriracharostad blomkål med limekyckling

2
0
Sriracharostad blomkål med limekyckling

Ett middagstips fullpackat med asiatiska smaker. Blomkålen har fått hetta och smak av srirachasås, kycklingen doftar och smakar lime och till och med majonnäsen har fått en djupare smak med hjälp av misopasta. Extra allt, extra gott!

Skriv ut
Sriracharostad blomkål med limekyckling

Ingredienser

4 portioner
1
stort blomkålshuvud (à ca 1 kg)
2
cosmopolitansallad
1 dl
majsolja
3 msk
srirachasås
-
salt
-
svartpeppar
2 dl
cashewnötter
2 dl
majonnäs
1 msk
misopasta
4
kycklingsteaks (à ca 200 g)
1 msk
majsolja
1
lime
1 msk
flytande honung
1
kruka gräslök

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4758 KJ / 1135 kCal
Fett 90 g
Salt 2 g
Kolhydrater 24 g
Protein 56 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept