Sriracharostad blomkål med limekyckling

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
0
Sriracharostad blomkål med limekyckling

Ett middagstips fullpackat med asiatiska smaker. Blomkålen har fått hetta och smak av srirachasås, kycklingen doftar och smakar lime och till och med majonnäsen har fått en djupare smak med hjälp av misopasta. Extra allt, extra gott!

Sriracharostad blomkål med limekyckling

Ingredienser

4 portioner
1   stort blomkålshuvud (à ca 1 kg)
2   cosmopolitansallad
1 dl  majsolja
3 msk  srirachasås
salt
svartpeppar
2 dl  cashewnötter
2 dl  majonnäs
1 msk  misopasta
4   kycklingsteaks (à ca 200 g)
1 msk  majsolja
1   lime
1 msk  flytande honung
1   kruka gräslök

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4758 KJ / 1135 kCal
Fett90 g
Salt2 g
Kolhydrater24 g
Protein56 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kyckling med shiitake i misobuljong
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Misomajonnäs
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Tomatsoppa med currystekt kyckling och paneer
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majsröra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chawanmushi – Japansk äggkräm
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga