Krämig polenta med rostade palsternackor

23
9 Klimatsmart
Krämig polenta med rostade palsternackor

Detta recept är perfekt om du testar polenta för första gången. Krämigheten passar utmärkt ihop med de nötiga linserna, salta oliver och ugnsbakad palsternacka. Toppa med persilja för att fullända!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021

Krämig polenta med rostade palsternackor

Ingredienser

4 portioner

Palsternacka

500 g palsternacka
1 msk olivolja
salt
peppar

Polenta

7 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 1/2 dl polenta
1 dl riven parmesan
2 msk smör

Linser

380 g kokta gröna linser
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
140 g gröna oliver med pimiento
200 g strimlade soltorkade tomater
1/2 msk rödvinsvinäger

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex Parmigiano Reggiano.

Gör så här

Tips

Strö gärna över rostade solrosfrön vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Camilla

2022-07-12

Måste öka mängden polenta för fyra personer. Och minska mängden vatten.

Caroline

2021-02-01

Gott men inget man står sig på. Efter en timme var vi så hungriga att man kunde undra om vi ens ätit middag.

Ingrid

2020-08-14

Väldigt gott och väldigt enkelt. Första gången jag lagat polenta - gick super. Tog halva mängden Oliver.

Näringsvärde per portion

Energi 2251 KJ / 539 kCal
Fett 23 g
Salt 5 g
Kolhydrater 59 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden