Krämig polenta med rostade palsternackor

Detta recept är perfekt om du testar polenta för första gången. Krämigheten passar utmärkt ihop med de nötiga linserna, salta oliver och ugnsbakad palsternacka. Toppa med persilja för att fullända!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021

Ingredienser
4 portioner
Palsternacka
500 g palsternacka
1 msk olivolja
salt
peppar
Polenta
7 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 1/2 dl polenta
1 dl riven parmesan
2 msk smör
Linser
380 g kokta gröna linser
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
140 g gröna oliver med pimiento
200 g strimlade soltorkade tomater
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
00:20:00
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2251 KJ / 539 kCal
Fett23 g
Salt5 g
Kolhydrater59 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
9 stMåste öka mängden polenta för fyra personer. Och minska mängden vatten.
Camilla
Gott men inget man står sig på. Efter en timme var vi så hungriga att man kunde undra om vi ens ätit middag.
Caroline
Väldigt gott och väldigt enkelt. Första gången jag lagat polenta - gick super. Tog halva mängden Oliver.
Ingrid
Jättegott, har redan lagat rätten två gånger. Otroliga smaker och vilken härlig kombination.
Mia
Tyvärr inget som gick hem hos oss i familjen. Smakade mest parmesan och mjöliga linser...
Stina
På samtliga polenta recept står det att det ska puttra i 6 min. Jag fick ha den i 50 min innan den tjocknade över huvudtaget
Antoinetta
Riktigt gott. Hög syra, fräscht ’comfort food’
Elisabeth
Mja, smakar mest mannagrynsgröt med parmesan. Ingen hitt.
Nelly
Riktigt god smakkombo. Kommer vi tveklöst att laga fler gånger :-)
Mikael