Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Krämig polenta med rostade palsternackor

Detta recept är perfekt om du testar polenta för första gången. Krämigheten passar utmärkt ihop med de nötiga linserna, salta oliver och ugnsbakad palsternacka. Toppa med persilja för att fullända!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Palsternacka: Sätt ugnen på 225°C. Tvätta, ansa och skär palsternackorna i klyftor. Blanda palsternackorna med oljan och krydda med salt och peppar.
  2. Rosta palsternackorna i en ugnsform i ugnen tills de blir mjuka, ca 20 minuter.
  3. Polenta: Koka upp vatten och fond i en kastrull. Vispa ner polentan och låt småkoka utan lock ca 6 minuter. Rör om då och då. Riv osten fint på ett rivjärn. Rör ner den och smöret i polentan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Linser: Häll linserna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Hacka persiljan. Häll av oliverna.
  5. Blanda linserna med lite av oljan från tomaterna, vinäger, soltorkade tomater och oliver.
  6. Servera palsternackorna med linsblandningen och polentan, strö över persilja.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Strö gärna över rostade solrosfrön vid servering.

Ingredienser

Portioner: 4
Palsternacka
  • 500 g palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Polenta
  • 7 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 1/2 dl polenta
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk smör
Linser
  • 380 g kokta gröna linser
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 140 g gröna oliver med pimiento
  • 200 g strimlade soltorkade tomater
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2251 kJ / 539 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer