Portabellopasta med linser och mozzarella
Det här är en smakrik och mättande pastarätt gjord på portabello, passerade tomater, gröna linser och oregano. Innan servering river du över lite mozzarella och toppar med härligt grön rucola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2022
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 röd peppar (chili)
200 g portabellosvamp
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
500 g passerade tomater
1 tsk torkad oregano
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
4 port pasta (gärna fullkorn)
Till servering
200 g strimlade soltorkade tomater
2 förp mozzarella (à 125 g)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2800 KJ / 670 kCal
Fett28 g
Salt2.2 g
Kolhydrater76 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
En favorit!
Micaela
2018-02-06