Portabellopasta med linser och mozzarella

18
1
Portabellopasta med linser och mozzarella

Det här är en smakrik och krämig pastarätt gjord på portabello, passerade tomater, gröna linser och oregano. Innan servering river du över lite mozzarella och toppar med härligt grön ruccola.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2017

Portabellopasta med linser och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
200 g
portabellosvamp
2 msk
olivolja
-
salt och peppar
500 g
passerade tomater
1 tsk
oregano
380 g
kokta gröna linser
4
port pasta (gärna fullkorn)
1/2
kruka persilja
200 g
soltorkade tomater

Till servering

2
förp mozzarella (à 125 g)
65 g
rucola

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Micaela

2018-02-06

En favorit!

Näringsvärde per portion

Energi 2827 KJ / 675 kCal
Fett 27 g
Salt 3 g
Kolhydrater 71 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept