Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Portabellopasta med linser och mozzarella

Det här är en smakrik och krämig pastarätt gjord på portabello, passerade tomater, gröna linser och oregano. Innan servering river du över lite mozzarella och toppar med härligt grön ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Skala och klyfta löken. Skär portabellon i skivor. Stek svamp och lök i olivoljan. Salta och peppra. Lägg över i en stor kastrull och tillsätt de passerade tomaterna och oreganon. Låt sjuda några minuter.
  3. Häll av linserna, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner dem i kastrullen.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Repa och hacka persiljan. Grovhacka tomaterna och vänd ner dem och persiljan i kastrullen.
  6. Till servering: Riv eller skär mozzarellan i bitar.
  7. Servera pastan med svampsåsen och toppa med mozzarella och ruccola.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 200 g portabellosvamp
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 500 g passerade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 380 g kokta gröna linser
  • 4 port pasta (gärna fullkorn)
  • 1/2 kruka persilja
  • 200 g soltorkade tomater
Till servering
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2827 kJ / 675 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer