Portabellopasta med linser och mozzarella | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Portabellopasta med linser och mozzarella

Det här är en smakrik och krämig pastarätt gjord på portabello, passerade tomater, gröna linser och oregano. Innan servering river du över lite mozzarella och toppar med härligt grön rucola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Skala och klyfta löken. Skär portabellon i skivor. Stek svamp och lök i olivoljan. Salta och peppra. Lägg över i en stor kastrull och tillsätt de passerade tomaterna och oreganon. Låt sjuda några minuter.
  3. Häll av linserna, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner dem i kastrullen.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Repa och hacka persiljan. Grovhacka tomaterna och vänd ner dem och persiljan i kastrullen.
  6. Till servering: Riv eller skär mozzarellan i bitar.
  7. Servera pastan med svampsåsen och toppa med mozzarella och ruccola.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mozzarellan eller välj mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 200 g portabellosvamp
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 500 g passerade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 380 g kokta gröna linser
  • 4 port pasta (gärna lumaconi)
  • 1/2 kruka persilja
  • 200 g soltorkade tomater
Till servering
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2827 kJ / 675 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept