Portabellopasta med linser och mozzarella

19
1
Portabellopasta med linser och mozzarella

Det här är en smakrik och mättande pastarätt gjord på portabello, passerade tomater, gröna linser och oregano. Innan servering river du över lite mozzarella och toppar med härligt grön rucola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2022

Portabellopasta med linser och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
1 röd peppar (chili)
200 g portabellosvamp
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
500 g passerade tomater
1 tsk torkad oregano
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
4 port pasta (gärna fullkorn)

Till servering

200 g strimlade soltorkade tomater
2 förp mozzarella (à 125 g)
65 g rucola

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Receptet har uppdaterats november 2021.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Micaela

2018-02-06

En favorit!

Näringsvärde per portion

Energi 2800 KJ / 670 kCal
Fett 28 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 76 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden