Broccolistomp och tomatkräm med köttbullar

0
0
Broccolistomp och tomatkräm med köttbullar

Vackert grönt blir potatismoset när det blandas med broccoli. Gott blir det också! Moset passar att servera till panerad fisk eller köttbullar, gärna med en härlig tomatkräm som görs av färskost och soltorkade tomater.

Broccolistomp och tomatkräm med köttbullar

Ingredienser

4 portioner

Broccoli- och potatisstomp

250 g broccoli
800 g mjölig potatis
1 kruka basilika
1 dl mjölk
1 dl olivolja
salt
peppar

Tomatkräm

50 g soltorkade tomater
200 g naturell färskost
2 krm salt
2 krm svartpeppar
4 port köttbullar eller panerad fisk

För alla

Kontrollera noga innehållet i köttbullarna eller den panerade fisken.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj köttbullar eller välj glutenfri panerad fisk.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Spara oljan från tomaterna och använd till dressing eller att steka i.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer