Krämig pasta med halloumi och tomat

353
21
Krämig pasta med halloumi och tomat

Krämig pasta med halloumi och tomat, ett snabblagat recept med vinnande ingredienser som vitlök, härlig ost och pasta, gärna gnocchi. Den smakrika såsen kryddas med persilja, basilika, salt och peppar och en fantastisk doft sprider sig i köket! Blanda såsen med pastan och toppa med halloumi.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2015

Krämig pasta med halloumi och tomat

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna gnocchi)
150 g haricots verts (bönor)
2 vitlöksklyftor
2 tomater
400 g halloumi
1 msk olja
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 tsk persilja
1 tsk basilika
salt och peppar
65 g babyspenat

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd halloumi och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Blanda gärna spenaten med lite olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Servera vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?

353

Kommentarer

Emelie

2022-03-26

Hej! Är det färsk basilika och persilja som bör användas eller går det lika bra med torkad på burk?

Camilla

2022-03-24

Såå gott, Såå enkelt! Men våga med kryddor! Rekommenderar

Rodika

2022-03-18

Mycket gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3171 KJ / 760 kCal
Fett 43 g
Salt 6.26 g
Kolhydrater 57 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden