Krämig pasta med halloumi och tomat
Krämig pasta med halloumi och tomat, ett snabblagat recept med vinnande ingredienser som vitlök, härlig ost och pasta, gärna gnocchi. Den smakrika såsen kryddas med persilja, basilika, salt och peppar och en fantastisk doft sprider sig i köket! Blanda såsen med pastan och toppa med halloumi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2015
Ingredienser
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd halloumi och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Super god o funkar även för de små krabaterna.
Jasmine
2023-12-02Enkelt och så gott! Har ätits hos oss i ett par år nu. Jag gillar inte kryddstark mat men för att få lite mer ”schvung” tar jag hälften naturell Creme Fraiche och hälften Creme Fraiche med paprika och chili (särskilt nu när barnen är stora och maten inte behöver vara jättemild)
Marina
2023-10-17Bra grundrecept men personligen kör jag hellre med hel basilika och färsk persilja och skippar spenaten. Bättre smak på det då 💪
Jesper
2023-10-06