Krämig pasta med halloumi och tomat

Krämig pasta med halloumi och tomat, ett snabblagat recept med vinnande ingredienser som vitlök, härlig ost och pasta, gärna gnocchi. Den smakrika såsen kryddas med persilja, basilika, salt och peppar och en fantastisk doft sprider sig i köket! Blanda såsen med pastan och toppa med halloumi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2015

Ingredienser
4 portioner
4 port Kungsörnen Svensk Conchiglie pasta eller gnocchi
150 g haricots verts (bönor) färska eller frysta
2 vitlöksklyftor
2 tomater
400 g halloumi eller grillost
1 msk olja
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 tsk torkad persilja
1 tsk torkad basilika
salt
peppar
65 g babyspenat
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3171 KJ / 760 kCal
Fett43 g
Salt6.26 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte till färska kryddor och ökade mängden rejält. Använde sockerärtor och hjärtsallad för det var det som fanns hemma -jättegott och uppskattat!
Emelie
2025-07-10Obalanserat och smaklöst
Karin
2025-07-03Använde provencalkrydda istället, grönsaksbuljong och tomatpuré. Mums
Carina
2025-05-29