Krämig pasta med halloumi och tomat
Krämig pasta med halloumi och tomat, ett snabblagat recept med vinnande ingredienser som vitlök, härlig ost och pasta, gärna gnocchi. Den smakrika såsen kryddas med persilja, basilika, salt och peppar och en fantastisk doft sprider sig i köket! Blanda såsen med pastan och toppa med halloumi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna gnocchi)
150 g haricots verts (bönor) färska eller frysta
2 vitlöksklyftor
2 tomater
400 g halloumi eller grillost
1 msk olja
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 tsk torkad persilja
1 tsk torkad basilika
salt
peppar
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3171 KJ / 760 kCal
Fett43 g
Salt6.26 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra basrecept att bygga på! Körde på gnocchi. Skippade spenaten, persilja och vitlöken, och körde på smaksatt créme fraîche (tomat och örter), samt cocktailtomater och färsk basilika. Det blev supergott! Kanske lite lös sås, men alla smaksatta är lite lösare, så jag skippar nog vattnet. Kanske lite gul lök nästa gång.
Ida
2024-11-22Smakade ingenting.
Josefin
2024-11-13Mycket gott och enkelt
Lisbeth
2024-09-26