Krämig pasta med halloumi och tomat, ett snabblagat recept med vinnande ingredienser som vitlök, härlig ost och pasta, gärna gnocchi. Den smakrika såsen kryddas med persilja, basilika, salt och peppar och en fantastisk doft sprider sig i köket! Blanda såsen med pastan och toppa med halloumi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2015
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd halloumi och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Slängde i lite fetaost som blivit över och färska örter. Enkel, snabb och god mat.
Maria
2023-05-02Vi tillsatte lite citron och bytte örterna mot timjan, oregano och persilja. Nästa gång tillsätter vi pinjenötter också
Emma
2023-03-24Älskar det här receptet! Brukar skära ned en chilifrukt och steka med vitlöken och sen även ha i en påse pinjenötter. Rekommenderar verkligen!
Linnea
2023-01-13