Ugnsbakad gröt med äpple

50
13
Ugnsbakad gröt med äpple

Att göra gröt i ugn är ett enkelt knep för att få frukosten att kännas lite härligare! Här smaksätter vi vår ugnsbakade gröt med rivet äpple, vaniljpulver, honung och kanel och toppar med frön. Äppelgröt med en twist helt enkelt.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Ugnsbakad gröt med äpple

Ingredienser

6 portioner
1 ägg
5 dl havredryck
4 msk honung eller agavesirap
4 dl havregryn
1 tsk malen kanel
2 krm vaniljpulver
1 tsk salt
2 röda äpplen
1/2 dl blandade frön (t ex pumpakärnor och solrosfrön)

Till servering

mjölk eller yoghurt

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri havredryck och välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri välj laktosfritt serveringsalternativ.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk eller grädde mot mjölkproteinfritt serveringsalternativ.
Gör äggfri: utselut ägg.

Gör så här

Tips

Istället för havredryck kan du använda mjölk eller valfri växtbaserad dryck, som till exempel kokosmjölk.
Du kan utesluta ägget och byta ut honung mot agavesirap för att göra gröten vegansk. Välj då även växtbaserat alternativ till servering.

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Erika

2021-09-16

Flera tycker den är på tok för söt. Ni bör inte ändra i receptet då den i övrigt är uppskattad?

Emma

2021-08-28

Fantastiskt gott! Minskade honungen med hälften till andra gången och tar extra med pumpakärnor på toppen istället för honungensom ska ringas på. Blir inte så sött (för annars är det rejält sött) och man får dessutom en god crunch av pumpakärnorna).

Erika

2021-08-12

Receptet är på tok för sött! Själva grunden är toppen, men för att få 5 stjärnor så ta bort honungen och använd så lätt havredryck som möjligt, så får du en mer naturlig sötma i denna ugnsgröt. Vi kommer göra den igen, utan honungen och ta hälften havredeyck och hälften vanlig mjölk + liite extra kanel