Ugnsbakad gröt med äpple
Att göra gröt i ugn är ett enkelt knep för att få frukosten att kännas lite härligare! Här smaksätter vi vår ugnsbakade gröt med rivet äpple, vaniljpulver, honung och kanel och toppar med frön. Äppelgröt med en twist helt enkelt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
6 portioner
1 ägg
5 dl havredryck
4 msk honung eller agavesirap
4 dl havregryn
1 tsk malen kanel
2 krm vaniljpulver
1 tsk salt
2 röda äpplen
1/2 dl blandade frön (t ex pumpakärnor och solrosfrön)
Till servering
mjölk eller yoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott och uppskattat av hela familjen! Tog dock ca 2/3 tsk salt och tyckte ändå det blev för salt, så kommer minska det till nästa gång.
Sanne
2024-01-27Jättegod, hade i lite kardemumma också. Jag skär den som ugnspannkaka (bitar) och fryser. Tar upp kvällen innan och tinar i kylskåp. Äter den som frukost på jobbet tillsammans med keso och frysta tinade bär. Mycket mättande och gott
Therés
2023-11-27Jättegott! Men 6 portioner är det inte, snarare 4 - och då är jag en ganska liten person. Utöver ingredienserna tog jag ca 1 dl (1.5 skopa) vaniljproteinpulver och 0.5 dl chiafrön och hade hemgjort äppelmos i smeten istället för honung. Kommer definitivt laga igen!
Erika
2023-09-23