Ugnsbakad gröt med äpple
Att göra gröt i ugn är ett enkelt knep för att få frukosten att kännas lite härligare! Här smaksätter vi vår ugnsbakade gröt med rivet äpple, vaniljpulver, honung och kanel och toppar med frön. Äppelgröt med en twist helt enkelt.
Samarbete med:
AXA
Ingredienser
6 portioner
1 ägg
5 dl havredryck
4 msk honung eller agavesirap
4 dl AXA havregryn
1 tsk malen kanel
2 krm vaniljpulver
1 tsk salt
2 röda äpplen
1/2 dl blandade frön (t ex pumpakärnor och solrosfrön)
Till servering
mjölk eller yoghurt
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tycker det var jättegott också! Tog något mindre honung och hackade upp lite torkade aprikoser som låg och drällde i skafferiet. Tyckte det blev ett lyxigt tillskott! Denna rätt kommer bli ett långlivat mellanmål hemma hos oss.
Emelie
2025-01-16Supergott och uppskattat av hela familjen! Tog dock ca 2/3 tsk salt och tyckte ändå det blev för salt, så kommer minska det till nästa gång.
Sanne
2024-01-27Jättegod, hade i lite kardemumma också. Jag skär den som ugnspannkaka (bitar) och fryser. Tar upp kvällen innan och tinar i kylskåp. Äter den som frukost på jobbet tillsammans med keso och frysta tinade bär. Mycket mättande och gott
Therés
2023-11-27