Mazarin i långpanna

Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
6
Mazarin i långpanna

Att baka i långpanna är ett smart sätt att få godsakerna att räcka till fler och det är dessutom både enkelt och gott! Det klassiska bakverket mazarin med mördeg och mandelmassa gör sig utmärkt i långpanneformat och toppas med glasyr som färgats vackert rosa.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023

Mazarin i långpanna

Ingredienser

ca 25 bitar

Deg

7 dl  vetemjöl
250 g  smör
2 1/2 dl  florsocker
1   stor äggula (à ca 20 g)
2 - 3 msk  kallt vatten

Mazarinsmet

400 g  mandelmassa
200 g  rumstempererat smör
3   stora ägg (à ca 70 g)
1 dl  strösocker

Glasyr

3 dl  florsocker
ca 3 msk  kallt vatten
ev 1 - 2 krm  röd hushållsfärg

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 25 bitar.

Gör så här

Tips

Kakan går bra att frysa in och tina vid ett senare tillfälle.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Saknar bittermandeln.

Moa

2023-03-20

Riktigt gott!

Cristine

2023-03-19

Gott och mandelmassa är gott!!

Anna

2023-03-06

Näringsvärde per portion

Energi1444 KJ / 345 kCal
Fett20 g
Salt0.3 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Glutenfri saffransmazarin med apelsinfrosting
Betyg 4.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Påskschack-kaka
Betyg 2.8 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lauras prinsesstårta
Betyg 3.3 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marsipanfigurer
Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Isad ananassoppa med pistagegrädde
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Halloweenkakor
Betyg 3.6 av 5.
48 personer har röstat
Under 60 min att tillaga