Mazarin i långpanna
Att baka i långpanna är ett smart sätt att få godsakerna att räcka till fler och det är dessutom både enkelt och gott! Det klassiska bakverket mazarin med mördeg och mandelmassa gör sig utmärkt i långpanneformat och toppas med glasyr som färgats vackert rosa.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
Ingredienser
ca 25 bitar
Deg
6 dl vetemjöl
200 g smör
2 dl florsocker
1 stor äggula (à ca 20 g)
2 - 3 msk kallt vatten
Mazarinsmet
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
3 stora ägg (à ca 70 g)
1 dl strösocker
Glasyr
4 1/2 dl florsocker
ca 4 msk kallt vatten
2 krm röd hushållsfärg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 25 bitar.
Energi1444 KJ / 345 kCal
Fett20 g
Salt0.3 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g
Kommentarer
Gjorde receptet med flytande margarin (Milda Culinesse). Kakan nu varit i ugnen trettiofem minuter utan att stelna och det är väldigt gräddat/ gyllenbrun yta… fått lägga folie ovanpå för att skydda. Vet ej vad jag gjorde fel? Kanske ska man hellre röra ihop mazarinsmeten för hand än att använda elvisp? Det skulle kunna vara gott med en liten dos mald kardemumma i. Hoppas det går att rädda om kakan får stå kvar till den stelnat.
Hanna
2024-08-20Hej Hanna! Nu har vi bara bakat på smör men vi tror att det är det flytande margarinets fel. Det är nog helt andra mängder om man använder det. Hoppas nu verkligen att kakan ändå blir bra för dig! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-20Blev alldeles för tunn. Inte saftig.
Cecilia
2024-06-02Helt misslyckat
Ann-christine
2024-05-18