UNDER 30 MIN | Medel

Pancake cereal – pannkaksflingor

Pannkakor i miniformat – cereal pancakes, eller pancake cereal, är trendigt, supergulligt och riktigt gott. Servera minipannkakorna i en skål tillsammans med smör och lönnsirap för den ultimata frukost- eller brunchupplevelsen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölk och ägg och vispa ihop till en slät smet. Smeten ska vara ganska tjock. Häll smeten i en flaska eller spritspåse.
  2. Värm en stekpanna med lite olja. Spritsa små pannkakor, ca 1 tsk per pannkaka, och stek tills de får lite färg på båda sidor.
  3. Lägg i en stor skål och servera med smör och lönnsirap.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat utan smör och lönnsirap till servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk uppvispat ägg
  • 2 - ca 3 msk neutral olja (till stekning)
Till servering
  • smör
  • lönnsirap

Näringsvärde
Per portion

Energi 1117 kJ / 267 kCal