Havreplättar med banan

Gyllene, fluffiga plättar som blir glutenfria om du använder ren havre. Mosad banan ger smak och gör dem saftiga. Kardemumma och kanel blir pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Ingredienser
ca 20 plättar
4 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 krm malen kardemumma
1 krm kanel
1/2 tsk salt
3 bananer
3 ägg
3 msk olja
2 msk flytande honung
frukter eller bär
lönnsirap
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Verkligen jättegoda, vi brukar göra dom till lyxig helgfrukost ibland! Alltid med vanilj-gräddfil (blandar i lite vaniljsocker i gräddfil), tinade färska blåbär och lite honung på - så gott! Tar däremot bara lite honung i själva plättarna, annars blir dom för söta.
Jenni
2025-01-30Jag strösslade över lite frusna blåbär på plättarna när dem gräddades i stekpannan. Serverade med keso och banan och blev super gott
Anja
2025-01-24Jag gjorde på 3 dl havremjöl, tre bananer, en msk olja, 3 ägg, 1 dryg tsk bakpulver, lite vaniljpulver och hoppade över honungen. Sedan åt jag det med gräddfil och hemgjord jordgubbsylt. Himmelriket 🥰.
Pia
2023-08-19