Havreplättar med banan

208
22
Havreplättar med banan

Gyllene, fluffiga plättar som blir glutenfria om du använder ren havre. Mosad banan ger smak och gör dem saftiga. Kardemumma och kanel blir pricken över i.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Havreplättar med banan

Ingredienser

ca 20 plättar
4 dl
havregryn
2 tsk
bakpulver
1 krm
malen kardemumma
1 krm
kanel
1/2 tsk
salt
3
bananer
3
ägg
3 msk
olja
2 msk
flytande honung
-
frukter eller bär
-
lönnsirap

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

208

Kommentarer

Snjezana

2021-07-27

ÄLSKAR dessa men jag gillar tunna plättar så jag har i sojamjölk och kolsyratvatten och dom blir OMG bäst!!! Kolsyratvatten gör dom lite luftiga så testa ni som vågar!!! Havre tjocknar till efter en stund och då brukar jag ha i mer av mjölk och vatten så inga mått bara känsla. Tycker dock att det är onödigt med oljan i smeten då man kan pensla på lite i pannan, steker 3min/sida låg värme. THE BEST!

Agneta

2021-02-10

Mycket goda men litet mjölk kan man nog med fördel lägga till.

Anna

2021-01-16

Jättegoda! Återkommande till våra helgfrukostar! Jag adderar ca 0,5-1 dl mjölk till smeten då jag tycker den annars blir för tjock. Annars bra recept!

Testa liknande recept