Havreplättar med banan

253
28
Havreplättar med banan

Gyllene, fluffiga plättar som blir glutenfria om du använder ren havre. Mosad banan ger smak och gör dem saftiga. Kardemumma och kanel blir pricken över i.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Havreplättar med banan

Ingredienser

ca 20 plättar
4 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 krm malen kardemumma
1 krm kanel
1/2 tsk salt
3 bananer
3 ägg
3 msk olja
2 msk flytande honung
frukter eller bär
lönnsirap

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

253

Kommentarer

Helena

2023-01-14

För att vara ett nyttigare alternativ är de jättegoda. Jag är mätt och nöjd.

Carolina

2023-01-07

Jättebra recept utan vetemjöl. Fluffiga goda, smakrika amerikanska pannkakor.

Lars-åke

2023-01-06

Inte en favorit hos oss. Smakar bra men inte som vi förväntade oss. Tror att råden i tråden att addera tex mjölk är bra. Smeten är lite svårarbetad och strukturen på plättarna lite annorlunda.