Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Havreplättar med banan

Gyllene, fluffiga plättar som blir glutenfria om du använder ren havre. Mosad banan ger smak och gör dem saftiga. Kardemumma och kanel blir pricken över i.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 plättar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa havregryn med stavmixer till ett »mjöl«.
  2. Tillsätt bakpulver, malen kardemumma, kanel och salt.
  3. Mosa bananer och lägg i en skål.
  4. Blanda med ägg, olja och flytande honung. Tillsätt mjölblandningen. Rör snabbt ihop. Låt stå ca 10 minuter.
  5. Stek plättar av smeten. Servera med valfria frukter eller bär och gärna lönnsirap.

Ingredienser

Portioner: ca 20 plättar
  • 4 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 krm kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 3 bananer
  • 3 ägg
  • 3 msk olja
  • 2 msk flytande honung
  • frukter eller bär
  • lönnsirap
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?