Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttbullar med prickigt mos och lingonsylt

Vill du äta köttbullar och potatismos ikväll? Prova då detta prickiga mos med rivna morötter och hackad smörgåsgurka i - en garanterad vinnare. Köttbullarna och det prickiga potatismoset serveras med lingonsylt och härligt grön broccoli.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek köttbullarna i flytande margarin enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och riv morötterna fint. Hacka smörgåsgurkan. Koka upp vatten. Tillsätt morötterna och låt koka ca 2 minuter under lock. Tillsätt potatismospulvret och vispa moset fluffigt. Blanda i gurkan och smaka av moset med salt och mald vitpeppar.
  3. Servera köttbullarna med moset och lingonsylt. Broccoli och bröd är gott att servera till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på de färdiga köttbullarna och potatismoset.
Gör mjölkfri: gör eget potatismos med Solhavre och mjölkfritt margarin.

Tips

Krydda lingonsylten lite extra genom att tillsätta 1/2 tsk mald kanel (för 4 port) för lite spännande smakbrytning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfrysta köttbulle (à 450 g)
  • 1 msk flytande margarin
  • 4 morötter
  • 10 skivor smörgåsgurka
  • 8 dl vatten
  • 4 port potatismospulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
Till servering
  • 1 dl lingonsylt
  • ev broccoli
  • ev bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2264 kJ / 541 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden