UNDER 15 MIN |

Potatisplättar med rårörda lingon

Potatisplättar är en sann vardagshjälte – och dessutom ett bra sätt att ta vara på överblivet potatismos. Servera potatisplättarna med rårörda lingon eller lingonsylt! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Skala och riv morötterna grovt på ett rivjärn.
  2. Rör ihop Potatismos, ägg och salt.
  3. Värm olja och smör i en stekpanna eller plättlagg. Klicka ut smeten och stek i omgångar på medelvärme 2–3 min per sida. Håll dem ev varma på ett fat i ugnen under tiden du steker, i 100°C ugnsvärme.
  4. Till servering: Servera med lingon, rivna morötter och gärna knaperstekt bacon.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt
  • 1/2 sats potatismos (se länk i steg 1)
Tillsätt
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk smör
Till servering
  • 3 - 4 morötter
  • 2 dl rårörda lingon eller lingonsylt
  • ev knaperstekt bacon