UNDER 30 MIN | Enkel

Köttbullespett med ärtbulgur och tzatziki

Letar du efter ett enkelt och barnvänligt recept med färdiga köttbullar? Då har du hittat rätt! Här serverar vi köttbullarna på spett, tillsammans med en blandning av bulgur och ärtor, och färdig tzatziki vid sidan av.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner ärtorna i bulguren när det återstår 1–2 minuter av koktiden. Ta från värmen och blanda med olja, citronjuice, salt och peppar.
  2. Värm köttbullarna enligt anvisning på förpackningen. Trä köttbullar på spett. Servera spetten med ärtbulgur och tzatzikin.

För alla

Kontrollera noga innehållet i köttbullarna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur.
Gör laktosfri: gör egen laktosfri tzatziki.
ör mjölkproteinfri: gör egen mjölkproteinfri tzatziki.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl bulgur
  • 250 g frysta små gröna ärter
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 400 g färdiga köttbullar
  • 1 burk färdig tzatziki (à 400 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1915 kJ / 457 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept