Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Linssallad med fetaost och rotfrukter

Rostade rotfrukter blir grund till en mättande sallad. Med kokta linser och fetaost är linssalladen en perfekt vardagsmiddag. Ringla över en smakrik pesto vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda rotfrukter med sköljda linser, frön, blandsallad, olivolja, salt och peppar.
  2. Till servering: Toppa med fetaost och servera med pesto. Vill du göra egna rostade rotfrukter och hemgjord pesto så finns här ett härligt recept att använda, Rostade rotfrukter med stekt lax och ruccolapesto.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost/salladsost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Ingredienser

Portioner: 2
  • 500 g rostade rotfrukter
  • 1 förp, kokta linser (à 390 g)
  • 1/2 dl blandade frön
  • 65 g blandsallad
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
Till servering
  • 150 g smulad fetaost
  • pesto
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?