Linssallad med fetaost och rotfrukter

9
2
Linssallad med fetaost och rotfrukter

Rostade rotfrukter blir grund till en mättande sallad. Med kokta linser och fetaost är linssalladen en perfekt vardagsmiddag. Ringla över en smakrik pesto vid servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Linssallad med fetaost och rotfrukter

Ingredienser

2 portioner
500 g
rostade rotfrukter
1
förp, kokta linser (à 390 g)
1/2 dl
blandade frön (t ex pumpa- och solrosfrön)
65 g
blandsallad
1 msk
olivolja
1 krm
salt
1/2 krm
svartpeppar

Till servering

150 g
smulad fetaost
-
pesto

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost/salladsost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Leif

2021-06-03

Väldigt god, saknar dock förslag på frön i receptet. Nu fick jag köra på eget bevåg med pumpa och solros samt lite linfrön. Det funkade bra. Toppade min portion med russin, det blev bra och god brytning.

Redaktionen ICAse

2021-06-03

Hej Leif! Tack för din kommentar och vad kul att höra att du gillade salladen! Det är precis vad vi hade använt vid provlagning, pumpa- och solrosfrön. Vi har nu lagt till det som förslag i receptet. Hälsningar Elina

Julia

2021-01-03

Rotfrukter gott med palsternackor och gulbetor. Toppa med ett äpple.

Testa liknande recept