Kotlettgryta med potatis och apelsin

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
3
Kotlettgryta med potatis och apelsin

Med fläskkotletter, potatis, kalvfond och apelsinjuice lagar du denna mustigt fina kotlettgryta. De skivade potatisarna får en härlig smak av citrus när de får sjuda tillsammans med juicen och även kotletterna tar del av samma smak vid servering.

Kotlettgryta med potatis och apelsin

Ingredienser

4 portioner
8 - 10   potatisar
3 dl  vatten
3 msk  koncentrerad kalvfond
1 dl  konc apelsinjuice
4   fläskkotletter
1 tsk  salt
2 krm  grovmald svartpeppar
15 - 20   svarta oliver med kärnor
1 msk  olja

För alla

Ersätt kalvfonden med smulad köttbuljongtärning om du inte tål mjölk eller laktos.

Gör så här

Tips

Denna rätt kan tillagas i lergryta, om du har gott om tid. Lägg en lergryta i kallt vatten ca 15 minuter. Varva den råa potatisen med ostekta kotletter i lergrytan. Häll över vatten, fond och juice och lägg på locket. Ställ lergrytan i kall ugn och sätt ugnen på 200°C. Låt stå ca 1 tim och 15 minuter medan du tar en promenad med hunden, stryker veckans tvätt eller spelar spel med familjen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Som sagt, hur mycket apeksinjuice ska det vara i rätten?

Margareta

2003-12-29

Hej, hur mycket apelsinjuice!!

Cristina

2003-12-28

Hur mycket apelsinjuice???

Ann-christin

2003-12-22

Näringsvärde per portion

Energi2248 KJ / 538 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Lowes favoritkotletter
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt fläskkotlett med lavendel och vitlök
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Apelsinmarinerad fläskkotlett med paprikatapenade
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fläskkotletter med tomat, apelsin och oliver
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett i kokosmjölk och curry med nudlar
Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskkotlett med ljummen tomat- och sparrissallad
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga