Kotlettgryta med potatis och apelsin
Med fläskkotletter, potatis, kalvfond och apelsinjuice lagar du denna mustigt fina kotlettgryta. De skivade potatisarna får en härlig smak av citrus när de får sjuda tillsammans med juicen och även kotletterna tar del av samma smak vid servering.
Ingredienser
4 portioner
8 - 10 potatisar
3 dl vatten
3 msk koncentrerad kalvfond
1 dl konc apelsinjuice
4 fläskkotletter
1 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar
15 - 20 svarta oliver med kärnor
1 msk olja
För alla
Ersätt kalvfonden med smulad köttbuljongtärning om du inte tål mjölk eller laktos.
Gör så här
Tips
Denna rätt kan tillagas i lergryta, om du har gott om tid. Lägg en lergryta i kallt vatten ca 15 minuter. Varva den råa potatisen med ostekta kotletter i lergrytan. Häll över vatten, fond och juice och lägg på locket. Ställ lergrytan i kall ugn och sätt ugnen på 200°C. Låt stå ca 1 tim och 15 minuter medan du tar en promenad med hunden, stryker veckans tvätt eller spelar spel med familjen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2248 KJ / 538 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Som sagt, hur mycket apeksinjuice ska det vara i rätten?
Margareta
2003-12-29Hej, hur mycket apelsinjuice!!
Cristina
2003-12-28Hur mycket apelsinjuice???
Ann-christin
2003-12-22