Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kotlettgryta med potatis och apelsin

Med fläskkotletter, potatis, kalvfond och apelsinjuice lagar du denna mustigt fina kotlettgryta. De skivade potatisarna får en härlig smak av citrus när de får sjuda tillsammans med juicen och även kotletterna tar del av samma smak vid servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Koka upp vatten med kalvfond och apelsinjuice i en traktörpanna. Lägg i potatisen och låt koka under lock ca 10 minuter.
  2. Bryn kotletterna i olja ca 3 minuter per sida. Krydda med salt och grovmald svartpeppar. Lägg kotletterna på potatisen och låt puttra ytterligare ca 5 minuter. Strö över oliverna. Servera kotletterna med potatisen, vitkålssallad och bröd.

För alla

Ersätt kalvfonden med smulad köttbuljongtärning om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Denna rätt kan tillagas i lergryta, om du har gott om tid. Lägg en lergryta i kallt vatten ca 15 minuter. Varva den råa potatisen med ostekta kotletter i lergrytan. Häll över vatten, fond och juice och lägg på locket. Ställ lergrytan i kall ugn och sätt ugnen på 200°C. Låt stå ca 1 tim och 15 minuter medan du tar en promenad med hunden, stryker veckans tvätt eller spelar spel med familjen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar
  • 3 dl vatten
  • 3 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 dl konc apelsinjuice
  • 4 fläskkotletter
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 20 svarta oliver med kärnor
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2248 kJ / 538 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden