Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Falukorvsgryta

Falukorv är en riktig hjälte till vardags, uppskattad av stora som små. Här lagar du en mustig gryta smaksatt med spiskummin och paprikapulver bland annat. Morötterna och den grovhackade löken blir mjuka och goda i grytan. Toppa med gräslök som tillför både smak och färg!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Skala och skär morötterna i skivor på snedden. Skala och hacka löken grovt. Skär korven i bitar.
  3. Stek korven tillsammans med morötter och lök i oljan. Lägg över allt i en stor kastrull blanda med grädde, vatten och tomatpuré.
  4. Koka upp grytan och smula i buljongtärningen. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaksätt med spiskummin, paprikapulver, salt och peppar. Skär gräslöken och toppa grytan med den.
  5. Servera korvgrytan med potatisen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 550 g falukorv
  • 1 tsk olja
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 5 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller fond
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2612 kJ / 623 kCal