Korvstroganoff med gräddfil och saltgurka

7
0
Korvstroganoff med gräddfil och saltgurka

Stroganoff med korv är en älskad klassiker som här får lite extra smakpiff, serverad med gräddfil och saltgurka. Lätt som en plätt rör du ihop en smakrik korvstroganoff med krossade tomater, grädde och kryddor. Garanterat uppskattad av hela familjen!

Skriv ut
Korvstroganoff med gräddfil och saltgurka

Ingredienser

4 portioner
400 g
falukorv
1
gul lök
1 msk
rapsolja
390 g
krossade tomater
1 msk
tomatpuré
1 1/2 dl
mjölk
1 1/2 dl
vispgrädde
1
grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk
timjan
1 msk
majsstärkelse
-
salt
-
svartpeppar

Till servering

saltgurka
gräddfil
ris

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven och buljongen i övrigt fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk, grädde och gräddfil.
Gör mjölkprpteinfri: byt mjölk, grädde och gräddfil mot mjlkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat inklusive tillbehören (saltgurka, gräddfil och ris).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3112 KJ / 744 kCal
Fett 46 g
Salt 4.89 g
Kolhydrater 62 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept