Falukorv i pitabröd med ajvar
Enkel vardagsmat för hela familjen – prova ett lite annorlunda recept med falukorv där stekt falukorv serveras i pitabröd med krämig gräddfil, syrlig morotssallad, krispig silverlök, kryddig ajvar och frisk sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Ingredienser
4 portioner
400 g morötter
2 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 silverlök
1 romansallad eller isbergsallad (1 romansallad motsvarar 1/2 isbergsallad)
500 g falukorv
2 msk smör
8 pitabröd (gärna fiber)
1 dl ajvar relish
3 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4211 KJ / 1007 kCal
Fett54 g
Salt6 g
Kolhydrater98 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Oväntat gott! Hela familjen gillade det.
Elenor
2023-05-03Vi är två vuxna o vi har gjort sett flera gånger. Riktigt gott
Lena
2022-10-03Enkelt. Smakade sådär. Ok! /Tina
Christina
2022-05-06