Falukorv i pitabröd med ajvar

8
1
Falukorv i pitabröd med ajvar

Enkel vardagsmat för hela familjen – prova ett lite annorlunda recept med falukorv där stekt falukorv serveras i pitabröd med krämig gräddfil, syrlig morotssallad, krispig silverlök, kryddig ajvar och frisk sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Falukorv i pitabröd med ajvar

Ingredienser

4 portioner
400 g
morötter
2 msk
olivolja
1 msk
färskpressad citronjuice
1 tsk
flytande honung
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1
silverlök
1
romansallad eller isbergsallad (1 romansallad motsvarar 1/2 isbergsallad)
500 g
falukorv
2 msk
smör
8
pitabröd (gärna fiber)
1 dl
ajvar relish
3 dl
gräddfil

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Oskar

2021-01-26

Kommentar från Siri "verkligen gott, men mamma vägrade smaka det goda".

Näringsvärde per portion

Energi 4211 KJ / 1007 kCal
Fett 54 g
Salt 6 g
Kolhydrater 98 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept