UNDER 30 MIN | Enkel

Falukorv i pitabröd med ajvar

Enkel vardagsmat för hela familjen – prova ett lite annorlunda recept med falukorv där stekt falukorv serveras i pitabröd med krämig gräddfil, syrlig morotssallad, krispig silverlök, kryddig ajvar och frisk sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötterna och hyvla tunt med skalare eller mandolin.
  2. Blanda olivolja, citronjuice, honung, salt och svartpeppar till en dressing.
  3. Skala och skiva silverlöken tunt. Bryt salladen i mindre bitar.
  4. Skiva falukorven tunt och stek dem gyllene i smör.
  5. Värm pitabröden. Blanda moroten med dressingen.
  6. Servera korven i pitabröden med morot, sallad, lök, ajvar och gräddfil.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk flytande honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 silverlök
  • 1 romansallad eller isbergsallad (1 romansallad motsvarar 1/2 isbergsallad)
  • 500 g falukorv
  • 2 msk smör
  • 8 pitabröd (gärna fiber)
  • 1 dl ajvar relish
  • 3 dl gräddfil

Näringsvärde
Per portion

Energi 4211 kJ / 1007 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept