Salsicciapasta
Krämig salsicciapasta som görs av den smakrika italienska färskkorven salsiccia. Kläm ut färsen från korven och stek tillsammans med lök och goda kryddor. Rör ner vispgrädde och salscciasåsen är klar att servera.
Ingredienser
4 portioner
400 g pasta (gärna tortiglioni)
1 zucchini (à ca 300 g)
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 tsk hela fänkålsfrön
300 g färsk salsicciakorv
1 msk olivolja
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
3 dl vispgrädde
1/2 tsk chiliflakes
2 dl finriven parmesan
salt
peppar
Till servering
riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4157 KJ / 994 kCal
Fett55 g
Salt2.4 g
Kolhydrater81 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Alldeles för tjock och mäktig, blev risig i kaggen efter denna:/
Robin
2024-10-08Jättegott!! Gjort detta recept flera gånger
Olivia
2024-09-05Gott tycker alla runt bordet. Nästan en femma!
Camilla
2024-09-03