Salsicciapasta
Krämig salsicciapasta som görs av den smakrika italienska färskkorven salsiccia. Kläm ut färsen från korven och stek tillsammans med lök och goda kryddor. Rör ner vispgrädde och salscciasåsen är klar att servera.
Ingredienser
4 portioner
400 g pasta (gärna tortiglioni)
1 zucchini (à ca 300 g)
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 tsk hela fänkålsfrön
300 g färsk salsicciakorv
1 msk olivolja
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
3 dl vispgrädde
1/2 tsk chiliflakes
2 dl finriven parmesan
salt
peppar
Till servering
riven parmesan
För alla
Kontrollera noga innehållet i korven.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör äggfri; välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4157 KJ / 994 kCal
Fett55 g
Salt2.4 g
Kolhydrater81 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Körde med vegansk korv, blev nice.
Malin
2024-04-02Väldigt gott, men blev lite mycket pasta och lite lite sås och korv så ta gärna dubbelsats av tillbehöret eller hälften av pastan.
Helga
2024-03-20Men så gott hade ingen grädde eller vitt vin hemma men tog creme fraiche och citron istället hade även i dijonsenap, är inte så förtjust i fänkål så jag halverade mängden, blev så gott, kommer absolut göras fler gånger.
Lena
2024-02-10