Salsicciapasta

Krämig salsicciapasta som görs av salsicciafärs eller den smakrika italienska färskkorven salsiccia. Kläm ut färsen från korven och stek tillsammans med lök och goda kryddor. Rör ner vispgrädde och salscciasåsen är klar att servera.

Ingredienser
4 portioner
400 g pasta (gärna tortiglioni)
1 zucchini (à ca 300 g)
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 tsk hela fänkålsfrön
ca 400 g färsk salsicciafärs eller 300 g färsk salsicciakorv (för 4 port)
1 msk olivolja
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
3 dl vispgrädde
1/2 tsk chiliflakes
2 dl finriven parmesan
salt
peppar
Till servering
riven parmesan
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4157 KJ / 994 kCal
Fett55 g
Salt2.4 g
Kolhydrater81 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ljuvligt god och en favorit här hemma (bland de vuxna) Tillsätter alltid lite rivet citronskal på slutet. Blir väldigt fräscht
Malena
2025-02-02Jättegod pasta! Hela familjen älskar den😋
Johanna
2025-01-25Ni har ändrat i receptet en hel del. Varför?
Helen
2025-01-22Hej Helen! Vad jag kan se så har vi inte ändrat receptet, bara lagt till att man kan använda salsicciafärs också. Med vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-22