Salsicciapasta

11
1
Salsicciapasta

Krämig salsicciapasta som görs av den smakrika italienska färskkorven salsiccia. Kläm ut färsen från korven och stek tillsammans med lök och goda kryddor. Rör ner vispgrädde och salscciasåsen är klar att servera.

Salsicciapasta

Ingredienser

4 portioner
400 g pasta (gärna tortiglioni)
1 zucchini (à ca 300 g)
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 tsk hela fänkålsfrön
300 g färsk salsicciakorv
1 msk olivolja
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
3 dl vispgrädde
1/2 tsk chiliflakes
2 dl finriven parmesan
salt
peppar

Till servering

riven parmesan

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör äggfri; välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Jessica

2022-03-18

Ser mycket mumsigt ut! Men om jag vill veganisera den, har ni förslag på vad jag kan byta salsicciakorven mot? Aldrig ätit det. Vegansk korv? Eller bättre med färs? Är den stark?

Näringsvärde per portion

Energi 4157 KJ / 994 kCal
Fett 55 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 81 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden