Klassiska kåldolmar

Ett härligt recept på klassiska kåldolmar. Du gör kåldolmarna av bland annat vitkål, grötris, mjölk, lök, blandfärs, ägg och sirap. Utsökt att servera med krämigt potatismos och rårörda lingon!

Ingredienser
4 portioner
1/2 dl grötris
1 dl vatten
2 dl mjölk
1 vitkålshuvud (12 fina blad)
1 stor gul lök
1 msk smör
300 g blandfärs
2 ägg
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
matfett (till formen)
1 msk smält smör (att ringla över)
2 msk ljus sirap
4 dl kålspad (från kokningen)
2 msk konc kalvfond
2 tsk majsstärkelse
Till servering
potatismos
rårörda lingon
pressgurka
Gör så här
00:45:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1731 KJ / 414 kCal
Fett22 g
Salt6.6 g
Kolhydrater30 g
Protein23 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
32 stSupergott! 👌
Gerd åsa sanny
Många moment men enkelt göra ändå Njut av god mat och stressa inte Jag använde oxå kryddpeppar i färsen
Jonas
Blir de bra att frysa? Före eller efter ugnen?
Camilla
Hej Camilla! Det funkar fint att frysa dolmarna. Frys in dem efter de är ugnsbakta. Lycka till! Hälsningar Niclas
ICA-köket