Färsdolmar i tomatsås

2
0
Färsdolmar i tomatsås

Ett roligt och makalöst gott recept! Du fyller de spröda vitkålsbladen med köttfärsen och låter dolmarna koka med het tomatsås. Servera med basmatiris och nybakat bröd och rätten är klar att avnjutas.

Färsdolmar i tomatsås

Ingredienser

4 portioner
12 stora vitkålsblad
500 g köttfärs
1 ägg
1/2 dl vatten
2 tsk salt
1 krm peppar
1 förpackning krossade tomater med chili (à 500 g)
1 tsk socker
3 dl basmatiris

Tillbehör

sallad
bröd

För alla

Uteslut ägget om du inte tål det.

Gör så här

Tips

Lite hackat grönt i dolmarna, t ex timjan, rosmarin eller salvia, ger dem extra god smak.

Gröna tipset:
Fyll dolmarna med sojafärs istället för köttfärs.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2520 KJ / 600 kCal
Fett 13 g
Läs mer om näringsvärden