Färsdolmar i tomatsås
Ett roligt och makalöst gott recept! Du fyller de spröda vitkålsbladen med köttfärsen och låter dolmarna koka med het tomatsås. Servera med basmatiris och nybakat bröd och rätten är klar att avnjutas.
Ingredienser
4 portioner
12 stora vitkålsblad
500 g köttfärs
1 ägg
1/2 dl vatten
2 tsk salt
1 krm peppar
1 förpackning krossade tomater med chili (à 500 g)
1 tsk socker
3 dl basmatiris
Tillbehör
sallad
bröd
För alla
Uteslut ägget om du inte tål det.
Gör så här
Tips
Lite hackat grönt i dolmarna, t ex timjan, rosmarin eller salvia, ger dem extra god smak.
Gröna tipset:
Fyll dolmarna med sojafärs istället för köttfärs.
Gröna tipset:
Fyll dolmarna med sojafärs istället för köttfärs.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2520 KJ / 600 kCal
Fett13 g
Kommentarer