Färsdolmar i tomatsås

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Färsdolmar i tomatsås

Ett roligt och makalöst gott recept! Du fyller de spröda vitkålsbladen med köttfärsen och låter dolmarna koka med het tomatsås. Servera med basmatiris och nybakat bröd och rätten är klar att avnjutas.

Färsdolmar i tomatsås

Ingredienser

4 portioner
12   stora vitkålsblad
500 g  köttfärs
1   ägg
1/2 dl  vatten
2 tsk  salt
1 krm  peppar
1   förpackning krossade tomater med chili (à 500 g)
1 tsk  socker
3 dl  basmatiris

Tillbehör

sallad
bröd

För alla

Uteslut ägget om du inte tål det.

Gör så här

Tips

Lite hackat grönt i dolmarna, t ex timjan, rosmarin eller salvia, ger dem extra god smak.

Gröna tipset:
Fyll dolmarna med sojafärs istället för köttfärs.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2520 KJ / 600 kCal
Fett13 g

Testa liknande recept

Falska kåldolmar
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Klassiska kåldolmar
Betyg 3.9 av 5.
155 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegetariska kåldolmar med parmesan i tomatsås
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Feta- och grönsaksfyllda vitkålsdolmar i tomatsås
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Savoykålsdolmar med svamp
Betyg 4.2 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttfärs- och fänkålsgratäng
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga