Färsdolmar i tomatsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Färsdolmar i tomatsås

Ett roligt och makalöst gott recept! Du fyller de spröda vitkålsbladen med köttfärsen och låter dolmarna koka med het tomatsås. Servera med basmatiris och nybakat bröd och rätten är klar att avnjutas.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär loss rotstocken på vitkålen. Förväll vitkålen i lättsaltat vatten. Lossa bladen vartefter de mjuknar. Låt dem rinna av och skär bort den grova bladnerven.
  2. Blanda färsen med ägg, vatten, peppar och hälften av saltet. Lägg en klick färs på varje kålblad och vik ihop till paket.
  3. Lägg kålpaketen med skarven nedåt i en traktörpanna. Häll över de krossade tomaterna och strö över socker och resten av saltet.
  4. Låt koka under lock ca 20 minter.
  5. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  6. Tillbehör: Servera färsdolmarna med tomatsås, ris, strimlad sallad och bröd.

För alla

Uteslut ägget om du inte tål det.

Tips

Lite hackat grönt i dolmarna, t ex timjan, rosmarin eller salvia, ger dem extra god smak.

Gröna tipset:
Fyll dolmarna med sojafärs istället för köttfärs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 stora vitkålsblad
  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 förpackning krossade tomater med chili (à 500 g)
  • 1 tsk socker
  • 3 dl basmatiris
Tillbehör
  • sallad
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2520 kJ / 600 kCal
Fett: 13 g
Läs mer om näringsvärden