Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kimchi på helt kålhuvud (Tongbaechu Kimchi)

Kimchi på helt kålhuvud (Tongbaechu Kimchi) är krispiga, mjölksyrejästa grönsaker. Lätt att göra och väl värt väntan! Servera gärna till Kimchigryta (Kimchi Jjigae).

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa kålhuvudena fria från grova blad och missfärgningar. Skär kålhuvudena i halvor på längden.
  2. Skär rättika, morötter och purjolök i tändsticksstora stavar.
  3. Lägg kålhuvudena i ett stort kärl. Fyll på med grönsaksstrimlorna vid sidorna. Salta rikligt, gärna också mellan kålbladen. Slå över vatten så att grönsakerna täcks helt av vätskan. Låt stå över natten (8-10 timmar).
  4. Ta upp grönsakerna ur lagen. Skölj väl under rinnande vatten, använd durkslag och låt rinna av.
  5. Marinad: Rör ut chilipulvret i det heta vattnet. Blanda med resten av ingredienserna till marinaden. Rör ner de strimlade grönsakerna. Blanda väl. 
  6. Stoppa in grönsakerna mellan kålbladen. Se till så att fyllningen kommer in ordentligt mellan varje blad, men var försiktig så att kålhuvudet fortfarande hänger ihop vid roten.
  7. Lägg kålhuvudena i rengjorda och väl sköljda glasburkar med tättslutande lock. Ställ i rumstemperatur i ett dygn för att få igång mjölksyrajäsningen.
  8. Ställ de inlagda grönsakerna i kylskåp. Efter en dryg vecka är kimchin färdig att användas. Serveras gärna till grytan Kimchigryta (Kimchi Jjigae).

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2 liter
  • 3 liter vatten
  • 1 1/2 dl salt
  • 2 salladskålshuvuden
  • 1/2 rättika
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
Marinad
  • 1 dl chilipulver
  • 2 dl hett vatten
  • 2 msk socker
  • 1 1/2 msk finhackad vitlök
  • 1 1/2 msk finhackad ingefära
  • 1/2 dl asiatisk fisksås
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 130 kJ / 30 kCal
Läs mer om näringsvärden