Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillspjut med kimchi, gröna blad och Ssamjang

Variera de traditionella grilltillbehören med någonting som garanterat överraskar dina matgäster. Här serverar vi den grillade ytterfilén med kimchi, ett koreanskt tillbehör som håller länge i kylen, så passa på att göra en stor sats. Hoppas det smakar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3-4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kimchi: Dela salladskålen i mindre bitar och skölj noga i kallt vatten.
  2. Lägg kålen i en stor bunke tillsätt saltet, blanda väl och ställ i rumstemperatur i 1 ½-2 timmar, rör om då och då var 30 minut.
  3. Skölj kålen, 2-3 gånger i kallt vatten och låt rinna av ordentligt.
  4. Blanda vatten, rismjöl och socker i en kastrull. Rör om ordentligt och låt koka upp under omrörning, sjud i ytterligare 5 minuter till en gröt. Ta av från värmen och låt svalna.
  5. Mixa ihop fisksås, vitlök, lök och ingefära till en puré.
  6. När rismjölsgröten svalnat blanda i lökpuré och chiliflakes till en pasta.
  7. Blanda ihop salladskål med chilipasta, bläckfisk/räkor, salladslök, purjolök, rättika och morot.
  8. Blanda ordentligt och lägg över i bunkar med lock på.
  9. Kimchin är redo att ätas färsk alt. låt jäsa någon vecka innan den serveras.
  10. Kött: Grilla köttet över grå glöd eller medelvärme på gasolgrill i ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 70°C. Låt köttet vila i smörpapper i några minuter innan det skärs upp.
  11. Till servering: Servera grillspjutet i salladsblad med önskad mängd kimchi, pickles och en klick Ssamjang kryddpasta till varje portion.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Scan.

Tips

Kimchi blir godare med tiden och håller sig minst en månad i kylen så gör gärna mycket när du ändå är igång. Receptet är för 25 port.

Ingredienser

Portioner: 3-4
Kimchi (ca 25 port)
  • 2 1/2 kg salladskål
  • 1 1/4 dl salt
  • 3 3/4 dl vatten
  • 3/4 dl rismjöl (söt sort)
  • ca 3 1/2 msk socker
  • 1 1/4 dl fisksås
  • 1 1/4 dl vitlöksklyftor
  • 1 1/4 dl grovhackad silverlök
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 1/4 dl Gochujang koreanska chiliflakes
  • 1 1/4 dl saltad bläckfisk eller räkor
  • 5 tunnskivade salladslökar
  • 2 1/2 dl tunnskivad purjolök
  • 2 1/2 dl finstrimlad rättika
  • 1 dl finstrimlade morötter
Kött
  • 1 förp halvspjut av fläskkött (à 400g)
Till servering
  • 2 gemsalladshuvuden (bladsallad eller motsvarande mängd indiankrasseblad)
  • 200 g pickles
  • Ssamjang koreansk kryddpasta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt styckevara

10:- Rabatt

Scan 400-550 g

Mer info

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt kilovara

10:- Rabatt

Scan 500 g - 1,2 kg

Mer info