Grillspjut med kimchi, gröna blad och Ssamjang

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
1
Grillspjut med kimchi, gröna blad och Ssamjang

Variera de traditionella grilltillbehören med någonting som garanterat överraskar dina matgäster. Här serverar vi den grillade ytterfilén med kimchi, ett koreanskt tillbehör som håller länge i kylen, så passa på att göra en stor sats. Hoppas det smakar!

Grillspjut med kimchi, gröna blad och Ssamjang

Ingredienser

3-4 portioner

Kimchi (ca 25 port)

2 1/2 kg salladskål
1 1/4 dl salt
3 3/4 dl vatten
3/4 dl rismjöl (söt sort)
ca 3 - 3 1/2 msk socker
1 1/4 dl fisksås
1 1/4 dl vitlöksklyftor
1 1/4 dl grovhackad silverlök
1 msk riven ingefära
1 - 1 1/4 dl Gochujang koreanska chiliflakes
1 1/4 dl saltad bläckfisk eller räkor
5 tunnskivade salladslökar
2 1/2 dl tunnskivad purjolök
2 1/2 dl finstrimlad rättika
1 dl finstrimlade morötter

Kött

1 förp halvspjut av fläskkött (à 400g)

Till servering

2 gemsalladshuvuden (bladsallad eller motsvarande mängd indiankrasseblad)
200 g pickles
Ssamjang koreansk kryddpasta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Hej. Om man väljer att låta den stå och jäsa i en vecka, göra det i kylen eller i rumstemperatur? Mvh, Caroline

Caroline

2019-01-05

Hej Caroline! I kylskåp går jäsningen lite långsammare. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-01-08

Testa liknande recept

Kimchi
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koreansk rissallad med gurka och ägg
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hemmagjord remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
44 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Grillplanka med bbq-sås och lime- och koriandercrème
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Basilikayoghurt med parmesan
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga