Grillspjut med kimchi, gröna blad och Ssamjang
Variera de traditionella grilltillbehören med någonting som garanterat överraskar dina matgäster. Här serverar vi den grillade ytterfilén med kimchi, ett koreanskt tillbehör som håller länge i kylen, så passa på att göra en stor sats. Hoppas det smakar!
Ingredienser
3-4 portioner
Kimchi (ca 25 port)
2 1/2 kg salladskål
1 1/4 dl salt
3 3/4 dl vatten
3/4 dl rismjöl (söt sort)
ca 3 - 3 1/2 msk socker
1 1/4 dl fisksås
1 1/4 dl vitlöksklyftor
1 1/4 dl grovhackad silverlök
1 msk riven ingefära
1 - 1 1/4 dl Gochujang koreanska chiliflakes
1 1/4 dl saltad bläckfisk eller räkor
5 tunnskivade salladslökar
2 1/2 dl tunnskivad purjolök
2 1/2 dl finstrimlad rättika
1 dl finstrimlade morötter
Kött
1 förp halvspjut av fläskkött (à 400g)
Till servering
2 gemsalladshuvuden (bladsallad eller motsvarande mängd indiankrasseblad)
200 g pickles
Ssamjang koreansk kryddpasta
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Recept och bild från Scan.
Gör så här
Tips
Kimchi blir godare med tiden och håller sig minst en månad i kylen så gör gärna mycket när du ändå är igång. Receptet är för 25 port.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hej. Om man väljer att låta den stå och jäsa i en vecka, göra det i kylen eller i rumstemperatur? Mvh, Caroline
Caroline
2019-01-05Hej Caroline! I kylskåp går jäsningen lite långsammare. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-08