Grillspjut med kimchi, gröna blad och Ssamjang

2
1
Grillspjut med kimchi, gröna blad och Ssamjang

Variera de traditionella grilltillbehören med någonting som garanterat överraskar dina matgäster. Här serverar vi den grillade ytterfilén med kimchi, ett koreanskt tillbehör som håller länge i kylen, så passa på att göra en stor sats. Hoppas det smakar!

Skriv ut
Grillspjut med kimchi, gröna blad och Ssamjang

Ingredienser

3-4

Kimchi (ca 25 port)

2.5 kg
salladskål
1.25 dl
salt
3.75 dl
vatten
0.75 dl
rismjöl (söt sort)
ca 3 - 3.5 msk
socker
1.25 dl
fisksås
1.25 dl
vitlöksklyftor
1.25 dl
grovhackad silverlök
1 msk
riven ingefära
1 - 1.25 dl
Gochujang koreanska chiliflakes
1.25 dl
saltad bläckfisk eller räkor
5
tunnskivade salladslökar
2.5 dl
tunnskivad purjolök
2.5 dl
finstrimlad rättika
1 dl
finstrimlade morötter

Kött

1
förp halvspjut av fläskkött (à 400g)

Till servering

2
gemsalladshuvuden (bladsallad eller motsvarande mängd indiankrasseblad)
200 g
pickles
-
Ssamjang koreansk kryddpasta

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Recept och bild från Scan.
Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Kimchi blir godare med tiden och håller sig minst en månad i kylen så gör gärna mycket när du ändå är igång. Receptet är för 25 port.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Caroline

1/5/2019

Hej. Om man väljer att låta den stå och jäsa i en vecka, göra det i kylen eller i rumstemperatur? Mvh, Caroline

Redaktionen ICAse

1/8/2019

Hej Caroline! I kylskåp går jäsningen lite långsammare. Lycka till! Hälsningar Michelle

Testa liknande recept