Koreansk kimchi
Vad är kimchi? Det är syrlig mjölksyrad eller fermenterad salladskål, även kallad kinakål, med het smak av chili. Prova att göra egen kimchi med vårt recept på klassisk koreansk kimchi. Den färdiga kimchin är oemotståndligt god till sallader, grytor och rätter med ris eller nudlar.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
ca 1,5 liter
1 1/2 kg salladskål
3 msk salt
1 1/2 dl vatten
2 msk rismjöl
1 msk strösocker
2 msk riven ingefära
2 msk riven vitlök
1 grovt riven gul lök
1 1/4 dl fisksås
1 - 1 1/2 dl gochugaru (eller 1/2 dl paprikapulver och 1/2 dl chiliflakes, för 1 sats kimchi)
6 tunt skivade salladslökar
1 finstrimlad morot
10 cm finstrimlad rättika
1 skalat eller noga tvättat och finhackat äpple
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det var lätt att följa receptet och det smaka gott också, jag bruka ta mer gochugaru då blir lite starkt .
Ma
2025-01-16Det blir snarare 2.5 liter kimchi av detta recept. Ska bli spännande och se om 3 veckor hur det blir. Lukta gudomligt.
Alfred
2024-12-17Glömde säga att surkålen skulle stå två v i rumstemperatur sedan två v i kylskåpet. Ska prova detta. Surkålen håller över 1 år i kylskåpet.
Johan
2024-09-25