Koreansk kimchi

Betyg 4.6 av 5.
65 personer har röstat
26
Koreansk kimchi

Vad är kimchi? Det är syrlig mjölksyrad eller fermenterad salladskål, även kallad kinakål, med het smak av chili. Prova att göra egen kimchi med vårt recept på klassisk koreansk kimchi. Den färdiga kimchin är oemotståndligt god till sallader, grytor och rätter med ris eller nudlar.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Koreansk kimchi

Ingredienser

ca 1,5 liter
1 1/2 kg salladskål
3 msk salt
1 1/2 dl vatten
2 msk rismjöl
1 msk strösocker
2 msk riven ingefära
2 msk riven vitlök
1 grovt riven gul lök
1 1/4 dl fisksås
1 - 1 1/2 dl gochugaru (eller 1/2 dl paprikapulver och 1/2 dl chiliflakes, för 1 sats kimchi)
6 tunt skivade salladslökar
1 finstrimlad morot
10 cm finstrimlad rättika
1 skalat eller noga tvättat och finhackat äpple

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
65 personer har röstat

Kommentarer

Det var lätt att följa receptet och det smaka gott också, jag bruka ta mer gochugaru då blir lite starkt .

Ma

2025-01-16

Det blir snarare 2.5 liter kimchi av detta recept. Ska bli spännande och se om 3 veckor hur det blir. Lukta gudomligt.

Alfred

2024-12-17

Glömde säga att surkålen skulle stå två v i rumstemperatur sedan två v i kylskåpet. Ska prova detta. Surkålen håller över 1 år i kylskåpet.

Johan

2024-09-25

Testa liknande recept

Kimchi
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillspjut med kimchi, gröna blad och Ssamjang
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kimchi på helt kålhuvud (Tongbaechu Kimchi)
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb kimchi
Betyg 4.4 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hotteok - Koreanska ostpannkakor
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bi Bim Bap med räkor
Betyg 3.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga