Koreansk kimchi
Vad är kimchi? Det är syrlig mjölksyrad eller fermenterad salladskål, även kallad kinakål, med het smak av chili. Prova att göra egen kimchi med vårt recept på klassisk koreansk kimchi. Den färdiga kimchin är oemotståndligt god till sallader, grytor och rätter med ris eller nudlar.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
ca 1,5 liter
1 1/2 kg salladskål
3 msk salt
1 1/2 dl vatten
2 msk rismjöl
1 msk strösocker
2 msk riven ingefära
2 msk riven vitlök
1 grovt riven gul lök
1 1/4 dl fisksås
1 - 1 1/2 dl gochugaru (eller 1/2 dl paprikapulver och 1/2 dl chiliflakes, för 1 sats kimchi)
6 tunt skivade salladslökar
1 finstrimlad morot
10 cm finstrimlad rättika
1 skalat eller noga tvättat och finhackat äpple
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Glömde säga att surkålen skulle stå två v i rumstemperatur sedan två v i kylskåpet. Ska prova detta. Surkålen håller över 1 år i kylskåpet.
Johan
2024-09-25Första gången jag provar kimchi. Har funderat på detta länge. Har gjort syltade steklökar,gröna tomater och surkål. Ska testa det jag gjorde på surkålen. Sätta en vatten fylls plastpåse i burken. Så det blir lite tryck !
Johan
2024-09-25Vad är det för skillnad på gochujang och gochugaru? När jag gjorde detta receptet för ett år sedan, var kimchin som godast när burken var nästan slut. Det tar lång tid för smakerna att mogna, den första tiden smakade det kolsyra och var spritsigt på tungan. Det ska se räligt ut; då är den god!
Ellinor
2024-09-13