Koreansk kimchi

30
16
Koreansk kimchi

Vad är kimchi? Det är syrlig mjölksyrad eller fermenterad salladskål, även kallad kinakål, med het smak av chili. Prova att göra egen kimchi med vårt recept på klassisk koreansk kimchi. Den färdiga kimchin är oemotståndligt god till sallader, grytor och rätter med ris eller nudlar.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Koreansk kimchi

Ingredienser

ca 1,5 l
1 1/2 kg salladskål
3 msk salt
1 1/2 dl vatten
2 msk rismjöl
1 msk strösocker
2 msk riven ingefära
2 msk riven vitlök
1 grovt riven gul lök
1 1/4 dl fisksås
1 - 1 1/2 dl gochugaru (eller 1/2 dl paprikapulver och 1/2 dl chiliflakes, för 1 sats kimchi)
6 tunt skivade salladslökar
1 finstrimlad morot
10 cm finstrimlad rättika
1 skalat eller noga tvättat och finhackat äpple

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Viktor

2022-08-29

Jag lade min i ett stort jäsningskärl men det får inte riktigt plats i kylen. efter hur lång tid är det OK att ta ur kimchin och lägga i mindre burkar?

Paul

2022-08-11

OBS! Det måste vara ett speciellt rismjöl som heter "glutinous rice flour". Finns i asiatiska affärer. Vanligt rismjöl går inte att använda, vilket borde framgå i receptet.

Ann catrine

2022-04-24

Ett fantastiskt bra recept på Kimchi! Blir otroligt gott och har precis rätt ingredienser väl anpassat till receptet! Rekommenderas verkligen! Toppen!