Koreansk kimchi

17
11
Koreansk kimchi

Vad är kimchi? Det är syrlig mjölksyrad eller fermenterad salladskål, även kallad kinakål, med het smak av chili. Prova att göra egen kimchi med vårt recept på klassisk koreansk kimchi. Den färdiga kimchin är oemotståndligt god till sallader, grytor och rätter med ris eller nudlar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Koreansk kimchi

Ingredienser

ca 1,5 l
1 1/2 kg
salladskål
3 msk
salt
1 1/2 dl
vatten
2 msk
rismjöl
1 msk
strösocker
2 msk
riven ingefära
2 msk
riven vitlök
1
grovt riven gul lök
1 1/4 dl
fisksås
1 - 1 1/2 dl
gochugaru (eller 1/2 dl paprikapulver och 1/2 dl chiliflakes, för 1 sats kimchi)
6
tunt skivade salladslökar
1
finstrimlad morot
10 cm
finstrimlad rättika
1
skalat eller noga tvättat och finhackat äpple

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Karolina

2021-02-25

Skall locken vara hårt slutna i början av fermenteringen eller endast lägga locket på så att luft kommer ut?

Matilda

2021-02-03

Jättegod! Men vi ersatte gochugaru med endast 1 msk paprikapulver och 1 msk chiliflakes istället för 1/2 dl av varje. Det blev alldeles lagom starkt för mina smaklökar. Så tips att minska lite på chilin om man inte gillar galet starkt.

Gunilla

2020-12-16

Supergod kimchi

Testa liknande recept