Kimchi på pak choi

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
1
Kimchi på pak choi

Kimchi är Koreas variant av syrade grönsaker. Syrningsprocessen tar en vecka men en god kimchi är väl värd att vänta på. Kimchi på salladskål är den vanligaste varianten men pak choi ger en läckert grönvit kimchi. Kimchin håller sig flera veckor i kylskåp.

Kimchi på pak choi

Ingredienser

12 portioner

Dag 1

4   förp pak choi (à 250 g)
1 dl  grovt salt

Dag 2

ca 150 g  rättika
2   vitlöksklyftor
2 msk  färsk riven ingefära
2   salladslökar
3/4 dl  gochugaru eller sambal oelek (3/4 dl gochugaru motsvarar ca 1/2 dl sambal oelek)
1 msk  fisksås
1 msk  strösocker

För alla

Läs noga innehållet på sambal oelek och fisksås. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Serva kimchin till t ex ugnsstekt lax toppad med chiliflakes och sesamfrön och udonnudlar i grönsaksbuljong.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Supergott

Britt-marie

2018-02-17

Näringsvärde per portion

Energi70 KJ / 17 kCal
Fett0.1 g
Salt1.8 g
Kolhydrater3 g
Protein0.7 g

Testa liknande recept

Stekt sej med slaw på rättika
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kimchi på helt kålhuvud (Tongbaechu Kimchi)
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Korean fried chicken
Betyg 4.6 av 5.
91 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rättika- och morotssallad
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Koreansk kimchi
Betyg 4.7 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd rättika
Betyg 2.4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga