Kimchi på pak choi
Kimchi är Koreas variant av syrade grönsaker. Syrningsprocessen tar en vecka men en god kimchi är väl värd att vänta på. Kimchi på salladskål är den vanligaste varianten men pak choi ger en läckert grönvit kimchi. Kimchin håller sig flera veckor i kylskåp.
Ingredienser
12 portioner
Dag 1
4 förp pak choi (à 250 g)
1 dl grovt salt
Dag 2
ca 150 g rättika
2 vitlöksklyftor
2 msk färsk riven ingefära
2 salladslökar
3/4 dl gochugaru eller sambal oelek (3/4 dl gochugaru motsvarar ca 1/2 dl sambal oelek)
1 msk fisksås
1 msk strösocker
För alla
Läs noga innehållet på sambal oelek och fisksås. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Serva kimchin till t ex ugnsstekt lax toppad med chiliflakes och sesamfrön och udonnudlar i grönsaksbuljong.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi70 KJ / 17 kCal
Fett0.1 g
Salt1.8 g
Kolhydrater3 g
Protein0.7 g
Kommentarer
Hur länge håller det i kylskåpet?
Anna
2024-05-22Hej Anna! Den håller sig flera veckor i kylskåpet! Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-23Supergott
Britt-marie
2018-02-17