Kimchi på pak choi

2
1
Kimchi på pak choi

Kimchi är Koreas variant av syrade grönsaker. Syrningsprocessen tar en vecka men en god kimchi är väl värd att vänta på. Kimchi på salladskål är den vanligaste varianten men pak choi ger en läckert grönvit kimchi. Kimchin håller sig flera veckor i kylskåp.

Skriv ut
Kimchi på pak choi

Ingredienser

12 portioner

Dag 1

4
förp pak choi (à 250 g)
1 dl
grovt salt

Dag 2

ca 150 g
rättika
2
vitlöksklyftor
2 msk
färsk riven ingefära
2
salladslökar
3/4 dl
gochugaru eller sambal oelek (3/4 dl gochugaru motsvarar ca 1/2 dl sambal oelek)
1 msk
fisksås
1 msk
strösocker

För alla

Läs noga innehållet på sambal oelek och fisksås. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Serva kimchin till t ex ugnsstekt lax toppad med chiliflakes och sesamfrön och udonnudlar i grönsaksbuljong.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Britt-marie

2/17/2018

Supergott

Näringsvärde per portion

Energi 70 KJ / 17 kCal
Fett 0.1 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 3 g
Protein 0.7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept