Kimchigryta (Kimchi Jjigae)

Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
0
Kimchigryta (Kimchi Jjigae)

Mustig och lättlagad kimchigryta (Kimchi Jjigae) med fläskkarré och Kimchi på helt kålhuvud. Du kan variera grytan med olika smaksättning och serverar med ris.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Kimchigryta (Kimchi Jjigae)

Ingredienser

4 portioner
500 g  fläskkarré (i bit)
1   vitlöksklyfta
3 msk  rapsolja
3 dl  grovskuren kimchi (se receptlänk nedan under steg 2)
4 msk  konc kalv-/ oxfond
5 dl  vatten
200 - 250 g  tofu (fast sort)
2   salladslökar

Smaksättning 1

1 msk  dashi-no-moto
ca 2 tsk  chilipaste

Eller: Smaksättning 2

2 tsk  asiatisk fisksås
ca 2 tsk  tabasco
ev 1 krm  Liquid smoke

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: kontrollera för säkerhets skull innehållet i fonden och dashi-no-moto.

Gör så här

Tips

Kryddhettan kan du reglera genom mängden vatten och chilipaste/tabasco.

Koreansk chilipaste (gochujang) kan finnas i vissa välsorterade butiker. Det vanligaste märket är Daesang.

Vi har gjort en alternativ smaksättning med asiatisk fisksås och tabasco (som är vanligt förekommande) samt ev liquid smoke (rökextrakt). Kimchigrytan smakar nära originalet om egeninlagd kimchi används.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1640 KJ / 390 kCal
Fett28 g

Testa liknande recept

Rökiga mandlar med flingsalt
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rökig Rimlag
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade kycklingben i gochujangsås
Betyg 3.2 av 5.
97 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Barbecue-glaze
Betyg 2.7 av 5.
61 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kimchidipp
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tomat- och ingefärsglaze
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga