Kimchigryta (Kimchi Jjigae)

Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
0
Kimchigryta (Kimchi Jjigae)

Mustig och lättlagad kimchigryta (Kimchi Jjigae) med fläskkarré och Kimchi på helt kålhuvud. Du kan variera grytan med olika smaksättning och serverar med ris.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Kimchigryta (Kimchi Jjigae)

Ingredienser

4 portioner
500 g  fläskkarré (i bit)
1   vitlöksklyfta
3 msk  rapsolja
3 dl  grovskuren kimchi (se receptlänk nedan under steg 2)
4 msk  konc kalv-/ oxfond
5 dl  vatten
200 - 250 g  tofu (fast sort)
2   salladslökar

Smaksättning 1

1 msk  dashi-no-moto
ca 2 tsk  chilipaste

Eller: Smaksättning 2

2 tsk  asiatisk fisksås
ca 2 tsk  tabasco
ev 1 krm  Liquid smoke

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1640 KJ / 390 kCal
Fett28 g

Testa liknande recept

Kimchidipp
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bibimbap med svamp
Betyg 4.7 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddiga sesamspjäll
Betyg 3.1 av 5.
187 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Udonnudlar med kimchi
Betyg 4.4 av 5.
99 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Japchae – sötpotatisnudlar med tofu och svamp
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt fläskkarré
Betyg 4 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga