Kimchigryta (Kimchi Jjigae)
Mustig och lättlagad kimchigryta (Kimchi Jjigae) med fläskkarré och Kimchi på helt kålhuvud. Du kan variera grytan med olika smaksättning och serverar med ris.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskkarré (i bit)
1 vitlöksklyfta
3 msk rapsolja
3 dl grovskuren kimchi (se receptlänk nedan under steg 2)
4 msk konc kalv-/ oxfond
5 dl vatten
200 - 250 g tofu (fast sort)
2 salladslökar
Smaksättning 1
1 msk dashi-no-moto
ca 2 tsk chilipaste
Eller: Smaksättning 2
2 tsk asiatisk fisksås
ca 2 tsk tabasco
ev 1 krm Liquid smoke
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1640 KJ / 390 kCal
Fett28 g
Kommentarer