Kimchigryta (Kimchi Jjigae)

Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
0
Kimchigryta (Kimchi Jjigae)

Mustig och lättlagad kimchigryta (Kimchi Jjigae) med fläskkarré och Kimchi på helt kålhuvud. Du kan variera grytan med olika smaksättning och serverar med ris.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Kimchigryta (Kimchi Jjigae)

Ingredienser

4 portioner
500 g fläskkarré (i bit)
1 vitlöksklyfta
3 msk rapsolja
3 dl grovskuren kimchi (se receptlänk nedan under steg 2)
4 msk konc kalv-/ oxfond
5 dl vatten
200 - 250 g tofu (fast sort)
2 salladslökar

Smaksättning 1

1 msk dashi-no-moto
ca 2 tsk chilipaste

Eller: Smaksättning 2

2 tsk asiatisk fisksås
ca 2 tsk tabasco
ev 1 krm Liquid smoke

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1640 KJ / 390 kCal
Fett28 g

Testa liknande recept

Helstekt fläskkarré
Betyg 4 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökig Rimlag
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökig glaze
Betyg 2.5 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kimchidipp
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rökig karré med ananas- och bönsalsa
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Barbecue-glaze
Betyg 2.7 av 5.
61 personer har röstat
Under 30 min att tillaga