Kimchi
Misströsta inte om ditt första försök att göra egen koreansk kimchi inte blir perfekt. Doftar den och ser bra ut kan du alltid använda den i matlagningen. Vanligaste varianten är med salladskål, men kimchi innefattar alla sorters mjölksyrade grönsaker.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 kg salladskål
1 1/2 dl salt (jodfritt)
250 g rättika
2 msk finriven färsk ingefära
3 msk pressad vitlök
3 dl finhackad purjolök
5 msk chilipeppar
1 msk socker
1 msk fisksås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi2128 KJ / 515 kCal
Fett3 g
Salt7.21 g
Kolhydrater78 g
Protein27 g
Kommentarer
Det blev otroligt mycket saltsmak, halvera receptet för allas vår hälsas skull.
Elina
2024-10-19Fungerade inte. Försökte två gånger och båda gångerna möglade det. Antagligen för att det var för torrt. Surkål brukar man behöva se till att det är under vätskan, men här är det inte så.
Mats
2021-08-01Hej igen Mats! Våra kockar hälsar att de vet tyvärr inte vad som kan ha gått fel när du gjorde kimchin. Det är viktigt att burken är väl rengjord och att man använder rena redskap vid tillagning. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-13Hej Mats! Hmm... undrar vad som har gått fel. Pga semestertider kommer vårt svar från våra receptkreatörer att dröja. Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-03Hej! Saltet, ska det vara jodfritt? Såg att ni svarat på en fråga vid jäsning av surkål, att det var viktigt med jodfritt. Ni svarade att jod hämmar den nyttiga bakterietillväxten. Bör väl vara likadant vid tillverkning av kimchi?
Siv
2021-02-10