Kimchi

Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
10
Kimchi

Misströsta inte om ditt första försök att göra egen koreansk kimchi inte blir perfekt. Doftar den och ser bra ut kan du alltid använda den i matlagningen. Vanligaste varianten är med salladskål, men kimchi innefattar alla sorters mjölksyrade grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Kimchi

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 kg  salladskål
1 1/2 dl  salt (jodfritt)
250 g  rättika
2 msk  finriven färsk ingefära
3 msk  pressad vitlök
3 dl  finhackad purjolök
5 msk  chilipeppar
1 msk  socker
1 msk  fisksås

Gör så här

I vår matskola kan du se steg-för-steg hur man gör kimchi. Här får du även tips på goda rätter med kimchi.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat

Kommentarer

Det blev otroligt mycket saltsmak, halvera receptet för allas vår hälsas skull.

Elina

2024-10-19

Fungerade inte. Försökte två gånger och båda gångerna möglade det. Antagligen för att det var för torrt. Surkål brukar man behöva se till att det är under vätskan, men här är det inte så.

Mats

2021-08-01

Hej igen Mats! Våra kockar hälsar att de vet tyvärr inte vad som kan ha gått fel när du gjorde kimchin. Det är viktigt att burken är väl rengjord och att man använder rena redskap vid tillagning. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-08-13

Hej Mats! Hmm... undrar vad som har gått fel. Pga semestertider kommer vårt svar från våra receptkreatörer att dröja. Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-08-03

Hej! Saltet, ska det vara jodfritt? Såg att ni svarat på en fråga vid jäsning av surkål, att det var viktigt med jodfritt. Ni svarade att jod hämmar den nyttiga bakterietillväxten. Bör väl vara likadant vid tillverkning av kimchi?

Siv

2021-02-10

Näringsvärde per portion

Energi2128 KJ / 515 kCal
Fett3 g
Salt7.21 g
Kolhydrater78 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Snabb kimchi
Betyg 4.4 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kimchi på helt kålhuvud (Tongbaechu Kimchi)
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koreansk kimchi
Betyg 4.6 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillspjut med kimchi, gröna blad och Ssamjang
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Soppa från Korea
Betyg 2.6 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bi Bim Bap med kimchi och räkor
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga