Snabb kimchi

Betyg 4.4 av 5.
47 personer har röstat
24
Snabb kimchi

Traditionellt koreansk kimchi tar i regel flera dagar att göra, så att alla goda bakterier hinna fermentera salladskålen och ge den karaktäristiska smaken. Men den här kimchin går bra att äta direkt. Följ annars tipset om du vill mjölksyrejäsa den för mer smak.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Snabb kimchi

Ingredienser

1 liter
1 kg salladskål
1/2 dl grovkornigt salt utan jod
2 msk riven ingefära
2 dl finhackad purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk chilipeppar (torkat pulver)
1 1/2 msk asiatisk fisksås
2 tsk strösocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
47 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt lätt att göra, men skär ner på saltet. Vart väldigt salt med 1/2 dl grovkornig 😅

Camilla

2024-01-08

1/2 dl salt är alldeles för mycket. Det är oätligt. Ni måste ändra i receptet som många innan mig påpekat.

Jonas

2023-12-17

Jag svarar mig själv: Ja, det är mindre chili nu. Det tidigare receptet innehöll 2 msk. Obs! Koreanska chiliflakes är inte alls lika starka som vanligt chilipulver, så använder man det senare är 1 msk troligen lagom.

Erika

2023-10-08

Näringsvärde per liter

Näringsberäkningen är per dl.
Energi273 KJ / 65 kCal
Fett0.4 g
Salt8 g
Kolhydrater13 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Kimchi
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koreansk kimchi
Betyg 4.6 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koreanska spjäll
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillspjut med kimchi, gröna blad och Ssamjang
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chili- och sesamkex
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kimchi på helt kålhuvud (Tongbaechu Kimchi)
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga