Snabb kimchi

20
11
Snabb kimchi

Traditionellt koreansk kimchi tar i regel flera dagar att göra, så att alla goda bakterier hinna fermentera salladskålen och ge den karaktäristiska smaken. Men den här kimchin går bra att äta direkt. Följ annars tipset om du vill mjölksyrejäsa den för mer smak.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Snabb kimchi

Ingredienser

1 l
1 kg
salladskål
0.75 dl
salt
2 msk
chilipeppar (torkat pulver)
1.5 msk
asiatisk fisksås
2
pressade vitlöksklyftor
2 msk
riven ingefära
2 dl
finhackad purjolök
2 tsk
strösocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per dl.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

För dig som vill mjölksyrejäsa kimchin på traditionellt sätt! Lägg kimchiblandningen i en väl rengjord glasburk med snäpplock. Fyll hela vägen upp och pressa ner kålen. Stäng burken och ställ den på en tallrik som fångar upp ev läckande vätska Låt stå i rumstemperatur
 3–5 dagar. Ställ i kylen. Efter ytterligare ca 5 dagar är kimchin klar, men smaken fortsätter att utvecklas efterhand. I koreansk matlagning används kimchin på olika sätt beroende på hur länge den har syrats. ”Yngre” kimchi är gott som tillbehör till alla möjliga rätter. När kimchin fått stå ytterligare ett par veckor passar den fint till grillad lax, makrill eller stekt griskött. Får den stå ännu längre lämpar den sig bäst i wok och grytor.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Caroline

10/27/2020

Detta recept är så gott! Kimchin blev beroendeframkallande! Mums!

Mattias

10/17/2020

Måste ha gjort något fundamentalt fel då min kimchi blev otroligt salt. Skall göra ett nytt försök

Caroline

10/9/2020

Hur mycket blir det? Hur stor burk behövs?

Redaktionen ICAse

10/9/2020

Hej Caroline! Det blir ca 1 liter så gärna en burk som rymmer drygt 1 liter. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 273 KJ / 65 kCal
Fett 0.4 g
Salt 8 g
Kolhydrater 13 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept