Snabb kimchi
Traditionellt koreansk kimchi tar i regel flera dagar att göra, så att alla goda bakterier hinna fermentera salladskålen och ge den karaktäristiska smaken. Men den här kimchin går bra att äta direkt. Följ annars tipset om du vill mjölksyrejäsa den för mer smak.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
Ingredienser
1 liter
1 kg salladskål
1/2 dl grovkornigt salt utan jod
2 msk riven ingefära
2 dl finhackad purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk chilipeppar (torkat pulver)
1 1/2 msk asiatisk fisksås
2 tsk strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsberäkningen är per dl.
Energi273 KJ / 65 kCal
Fett0.4 g
Salt8 g
Kolhydrater13 g
Protein2 g
Kommentarer
Väldigt lätt att göra, men skär ner på saltet. Vart väldigt salt med 1/2 dl grovkornig 😅
Camilla
2024-01-081/2 dl salt är alldeles för mycket. Det är oätligt. Ni måste ändra i receptet som många innan mig påpekat.
Jonas
2023-12-17Jag svarar mig själv: Ja, det är mindre chili nu. Det tidigare receptet innehöll 2 msk. Obs! Koreanska chiliflakes är inte alls lika starka som vanligt chilipulver, så använder man det senare är 1 msk troligen lagom.
Erika
2023-10-08