Snabb kimchi

Betyg 4.4 av 5.47 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Snabb kimchi

Traditionellt koreansk kimchi tar i regel flera dagar att göra, så att alla goda bakterier hinna fermentera salladskålen och ge den karaktäristiska smaken. Men den här kimchin går bra att äta direkt. Följ annars tipset om du vill mjölksyrejäsa den för mer smak.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Snabb kimchi

Ingredienser

1 liter
1 kg salladskål
1/2 dl grovkornigt salt utan jod
2 msk riven ingefära
2 dl finhackad purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk chilipeppar (torkat pulver)
1 1/2 msk asiatisk fisksås
2 tsk strösocker

Gör så här

05:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.47 personer har röstat

Kommentarer

Ni som säger att det blev för salt, kom ni ihåg att skölja av saltet igen i steg tre?

Julia

2025-02-10

Väldigt lätt att göra, men skär ner på saltet. Vart väldigt salt med 1/2 dl grovkornig 😅

Camilla

2024-01-08

1/2 dl salt är alldeles för mycket. Det är oätligt. Ni måste ändra i receptet som många innan mig påpekat.

Jonas

2023-12-17

Näringsvärde per liter

Näringsberäkningen är per dl.
Energi273 KJ / 65 kCal
Fett0.4 g
Salt8 g
Kolhydrater13 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Kimchi
Betyg 3.3 av 5.51 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Koreansk kimchi
Betyg 4.6 av 5.67 personer har röstat
Receptet har 28 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Koreanska spjäll
Betyg 4.1 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grillspjut med kimchi, gröna blad och Ssamjang
Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Chili- och sesamkex
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kimchidipp
Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad