Kikärtsmaränger utan ägg

Maränger utan ägg – hur är det möjligt? Ja, faktum är att många köpemaränger faktiskt inte innehåller ägg, men här har vi använt oss av den hemliga ingrediensen kikärtsspad för att få till en äggfri marängsmet som sedan blir till spröda kikärtsmaränger i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Ingredienser
ca 80 små
1 1/2 dl kikärtsspad (från 1-2 förp kokta kikärter à 380 g)
1/2 tsk färskpressad citronjuice
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl strösocker
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Näringsberäkningen är per maräng.
Tips
Tillsätt gärna några droppar hushållsfärg.
Vad göra med själva kikärterna som man inte använder? Mixa till hummus eller varför inte prova rostade kikärter med curry till snacks.
Vad göra med själva kikärterna som man inte använder? Mixa till hummus eller varför inte prova rostade kikärter med curry till snacks.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi28 KJ / 7 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater2 g
Protein0 g
Kommentarer
Bästa marängerna ever
Lili-ann
2021-11-30Allt flöt ut för mej, blev strössel.
Christina
2021-06-19Funkade jättebra, har misslyckats många gånger med vanliga maränger. Hade i lime istället för citron och några droppar röd färg.
Katarina
2021-05-24