Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kikärtsmaränger utan ägg

Maränger utan ägg – hur är det möjligt? Ja, faktum är att många köpemaränger faktiskt inte innehåller ägg, men här har vi använt oss av den hemliga ingrediensen kikärtsspad för att få till en äggfri marängsmet som sedan blir till spröda kikärtsmaränger i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 80 små portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Häll kikärtsspad, citronjuice och vaniljsocker i en bunke. Vispa till ett skum med elvisp. Tillsätt socker, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa till en fast maräng. 
  3. Klicka eller spritsa små maränger på en bakpappersklädd plåt. 
  4. Ställ in plåten i mitten av ugnen ca 1 ½ timme. Stäng av värmen. Låt stå ytterligare 2 timmar på eftervärme. Förvara marängerna torrt.

Näringsberäkningen är per maräng.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Tillsätt gärna några droppar hushållsfärg.
Vad göra med själva kikärterna som man inte använder? Mixa till hummus eller varför inte prova rostade kikärter med curry till snacks.

Ingredienser

Portioner: ca 80 små
  • 1 1/2 dl spad från kikärter
  • 1/2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 28 kJ / 7 kCal