Kikärtsmaränger utan ägg
Maränger utan ägg – hur är det möjligt? Ja, faktum är att många köpemaränger faktiskt inte innehåller ägg, men här har vi använt oss av den hemliga ingrediensen kikärtsspad för att få till en äggfri marängsmet som sedan blir till spröda kikärtsmaränger i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016
Ingredienser
ca 80 små
1 1/2 dl kikärtsspad (från 1-2 förp kokta kikärter à 380 g)
1/2 tsk färskpressad citronjuice
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl strösocker
Gör så här
Näringsberäkningen är per maräng.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi28 KJ / 7 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater2 g
Protein0 g
Kommentarer
Kan man förvara färdig kikärtspad smet (maräng) i kylskåp? Om hur länge klarar den kyla eller är det bara att slänga överbliven smet…? Med vänlig hälsning, vinitha
Vinitha
2024-04-10Hej Vinitha! Den håller flera dagar i kylen, men max en vecka. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-15Super bra recept och de blev väldigt goda. Delade smeten och la till kakao och chokladbitar i en och i den andra limezest. De blev toppen.
Eva
2023-12-31Blev en genomskinlig pöl på plåten vet ej vad som hände riktigt
Saga
2023-12-01