Kikärtsmaränger utan ägg

149
15
Kikärtsmaränger utan ägg

Maränger utan ägg – hur är det möjligt? Ja, faktum är att många köpemaränger faktiskt inte innehåller ägg, men här har vi använt oss av den hemliga ingrediensen kikärtsspad för att få till en äggfri marängsmet som sedan blir till spröda kikärtsmaränger i ugnen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Kikärtsmaränger utan ägg

Ingredienser

ca 80 små
1 1/2 dl
kikärtsspad (från 1-2 förp kokta kikärter à 380 g)
1/2 tsk
färskpressad citronjuice
1/2 tsk
vaniljsocker
1 1/2 dl
strösocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är per maräng.

Tips

Tillsätt gärna några droppar hushållsfärg.
Vad göra med själva kikärterna som man inte använder? Mixa till hummus eller varför inte prova rostade kikärter med curry till snacks.

Vad tyckte du om receptet?

149

Kommentarer

Katja

11/30/2020

Jag har testat ha 1-2 tsk lakritspulver som smaksättning och det blir finfina små maränger, sötlakrits gifter sig riktigt bra med kikärtssmaken. Bara vaniljsocker räckte inte för att maskera den. Fin, frasig och fjäderlätt konsistens. Limesaft istället för citron.

Ingela

11/19/2020

Jag gjorde lite större maränger, hade i vinäger istället för citron, hade ingen det hemma. Dom blev jättebra

Marie

10/23/2020

Helt bedrövligt 🤮

Redaktionen ICAse

10/26/2020

Oj, vad var det som inte var bra? Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 28 KJ / 7 kCal
Fett 0 g
Salt 0 g
Kolhydrater 2 g
Protein 0 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept